Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Darida gólem pomohl k výhře Freiburgu, Gebre byl u vítězství Brém

Berlín - Český záložník Vladimír Darida zaznamenal při svém druhém bundesligovém startu první gól v německé soutěži za Freiburg, kterému pomohl k výhře 3:0 nad Norimberkem. Bayern Mnichov, který v úterý odehraje duel základní skupiny Ligy mistrů v Plzni, zdolal v 11. kole fotbalisty Hoffenheimu 2:1. Obhájce titulu neprohrál v Bundeslize 36. utkání za sebou a vyrovnal rekord Hamburku z let 198283. Brémy po čtyřech bodových ztrátách naplno bodovaly, v domácím prostředí zdolaly Hannover 3:2. Theo Gebre Selassie odehrál za vítěze celý zápas.

Theodor Gebre Selassie
zdroj: Getty Images autor: Jörn Pollex

Po více než dvou měsících nastoupil v základní sestavě Brém český obránce Gebre Selassie a pomohl k výhře nad Hannoverem. Rozhodl čtyři minuty před koncem svým prvním gólem v německé lize argentinský obránce Santiago García. Brémy jsou osmé, Hannoveru patří 11. pozice.

Darida, který kvůli zhmožděné levé noze netrénoval a jeho sobotní start byl nejistý, se na hřiště dostal čtvrt hodiny před koncem a hned za čtyři minuty se krásně trefil levačkou zpoza pokutového území. Freiburg v té době již vedl 1:0 díky zásahu Felixe Klause, v 88. minutě pak navýšil skóre Admir Mehmedi.

Freiburg, na jehož lavičce zůstal záložník Václav Pilař, získal první vítězství v sezoně a svého soupeře, který na výhru naopak dál čeká, přeskočil v tabulce. Oba týmy nicméně zůstávají na sestupových příčkách. Za Norimberk odehrál celý zápas záložník Adam Hloušek, útočník Tomáš Pekhart se na hřiště nedostal.

Radující se hráči Freiburgu
zdroj: ČTK/AP

Fotbalisté Augsburgu zdolali Mohuč 2:1. Domácí bodovali po třech porážkách, za hosty odehrál celé utkání obránce Zdeněk Pospěch a po vyloučení mohučského gólmana musel zápas dochytat útočník Sebastian Polter.

Rozhodující náskok zajistil Augsburgu záložník André Hahn, jenž krátce před půlhodinou hry otevřel skóre po přesném centru Daniela Baiera. Čtyři minuty po změně stran pak Hahn nadvakrát překonal gólmana Christiana Wetkla, který v poločase vystřídal zraněnou mohučskou jedničku Heinze Müllera.

Za hosty snížil v 59. minutě z pokutového kopu Eric Maxim Choupo-Moting. Dvě minuty před koncem pak Wetklo fauloval před pokutovým územím Poláka Arkadiusze Milika, dostal červenou kartu a do branky Mohuče musel jít zápas dochytat útočník Sebastian Polter. Ten zneškodnil velkou šanci Tobiase Wernera, k bodům to však hostům nepomohlo.

Bayern se nadřel v Hoffenheimu

Další úspěch Bayernu se nerodil jednoduše. Úřadující šampion a vítěz Ligy mistrů venku prohrával od 34. minuty, kdy brankář Manuel Neuer podběhl centr z rohu a skóre otevřel Nicklas Süle. Už za pět minut ale vyrovnal Mario Mandžukič, který šťastně tečoval přímý kop Francka Ribéryho. Až v 75. minutě rozhodl Thomas Müller.

Rekordní je i vstup Bayernu do sezony pod novým trenérem Pepem Guardiolou. Bavorský klub nejdéle vydržel v soutěži bez porážky úvodních deset kol v roce 1968 pod Brankem Zebecem, bývalý úspěšný kouč Barcelony však natáhl se svými svěřenci sérii už na jedenáct duelů.

Dortmund rozprášil Stuttgart

Stuttgart, který nad Dortmundem naposledy v Bundeslize zvítězil v lednu 2010, přitom začal lépe a Haggui ho dostal do vedení. Borussia ale rychle vyrovnala, tři minuty po Papastathopulosovi se navíc trefil i Reus.

Druhý poločas už patřil Lewandowskému, který se poprvé trefil v 54. minutě a sám posunul skóre až na 5:1. S devíti brankami se dostal do čela tabulky střelců. Na poslední gól zápasu, který sledovalo 80 645 diváků, pak ještě nahrál Aubameyangovi.

Dortmund tak zůstal na vlastním stadionu stoprocentně úspěšný, naopak Stuttgart v osmém utkání pod vedením trenéra Thomase Schneidera poprvé prohrál.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:

Braunschweig - Leverkusen 1:0 (81. Kumbela), Hamburk - Mönchengladbach 0:2 (23. a 63 Kruse), Hertha Berlín - Schalke 0:2 (26. Szalai, 90.+4 Draxler), Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:2 (34. Süle - 39. Mandžukič, 75. Müller), Norimberk - Freiburg 0:3 (57. Klaus, 79. Darida, 89. Mehmedi), Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 1:2 (36. Meier - 2. vlastní Anderson, 82. Arnold), Augsburg - Mohuč 2:1 (27. a 49. Hahn - 59. Choupo-Moting z pen.), Brémy - Hannover 3:2 (25. Hunt z pen., 39. Makiadi, 86. García - 20. Huszti z pen., 41. Sakai).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články