Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hloušek a Pekhart se zasloužili o divokou remízu Norimberku

Berlín – Čeští fotbalisté se podíleli na všech brankách Norimberku, který dvakrát srovnal nepříznivé skóre a v 7. kole Bundesligy remizoval v Brémách 3:3. Záložník Adam Hloušek vstřelil svůj druhý gól v sezoně a další branku připravil, u zbývajícího zásahu asistoval útočník Tomáš Pekhart. Jejich tým vybojoval pátou remízu v ročníku a dál čeká na výhru.

Tomáš Pekhart se raduje s hráči Norimberku
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Pekhart dostal vedle rekonvalescenta Hlouška poprvé v sezoně příležitost v základní sestavě Norimberku, zato obránce domácích Theodor Gebre Selassie se na hřiště dostal až na posledních deset minut. Právě on však mohl na lavičce jako první slavit, když si v osmé minutě vstřelil vlastní gól stoper Berkay Dabanli.

Werder soupeře i dál jasně přehrával a ve 34. minutě tlak vyvrcholil technickou trefou Eljera Elii po centru Aarona Hunta. Těsně před poločasem však snížil na 1:2 Hiroši Kijotake, který volejem využil skákavou přihrávku z kopačky Hlouška.

Po poločase převzal iniciativu Norimberk a v 53. minutě srovnal střídající Josip Drmic z prudké nahrávky zprava od Pekharta. Náskok Brémám vrátil znovu Elia v 66. minutě, jenže o čtyři minuty vysunul Kijotake Hlouška a ten nezaváhal.

Bývalý křídelník Slavie a Jablonce po bezmála rok a půl dlouhé přestávce, k níž ho donutilo obnovené zranění zkříženého vazu v levém kolenu, hraje ve výborné formě a trefil se podruhé ve třech zápasech. Pekhart na gól v této sezoně zatím čeká.

Boj tří týmů o špici

V čele je i nadále Dortmund, jenž rozdrtil Freiburg 5:0. Jen o skóre je druhý obhájce titulu Bayern Mnichov, jenž po nevýrazném výkonu zdolal Wolfsburg 1:0. Bod na vedoucí duo ztrácí Leverkusen, který doma porazil Hannover 2:0.

Radost hráčů Dortmundu
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Augstein

Dortmund, bez zraněného Marcela Schmelzera, který si během pátečního tréninku natrhl stehenní sval, vedl po prvním poločase 2:0. Krátce po půlhodině utkání se trefil Marco Reus a stejný hráč těsně před koncem poločasu z penalty vedení navýšil. Do druhé půle hosté vstoupili oslabeni o Senegalce Fallou Diagnea, který po faulu v pokutovém území viděl červenou kartu.

Reus se v lize trefil letos již počtvrté, další branky přidal po změně stran Robert Lewandowski, který se se šesti góly dotáhl na čelo střelecké tabulky. Na konečných 5:0 uzavřel deset minut před koncem další Polák Jakub Blaszczykowski. Freiburg je stále bez vítězství na předposledním místě.

Bayern spasil v utkání s Wolfsburgem Thomas Müller, který vystřelil šestou ligovou výhru svému týmu krátce po hodině utkání, kdy využil přesné přihrávky Francka Ribéryho.

Václav Kadlec nepřidal v utkání s Hamburkem čtvrtou ligovou branku, přestože odehrál celých devadesát minut. Domácí v utkání dvakrát vedli, ale hosté dokázali v závěrech poločasů výsledek vždy korigovat. O dělbě bodů rozhodl čtyři minuty před koncem druhého poločasu obránce Marcell Jansen. Záložník Petr Jiráček se na hřiště dostal až během posledních vteřin. 

Obránce Zdeněk Pospěch odehrál celý zápas za Mohuč, která na hřišti ligového nováčka Herthy Berlín podlehla 1:3. "Ten zápas byl dobře rozehraný, vedli jsme 1:0 a pak nás zlomí jeden gól a hned dostaneme druhý. To je potom těžké hrát," posteskl si Pospěch. 

Pro Mohuč to byla už čtvrtá prohra v řadě. "Stává se nám to teď pořád. Druhé poločasy neumíme, nedokážu si to vysvětlit," uvedl bývalý reprezentační zadák. "Je to teď špatné. Dostáváme se hlouběji a hlouběji do krize a neumíme se z toho dostat ven," dodal.

Augsburg remizoval s Mönchengladbachem a je již šestý

Augsburg vděčil za oba své góly premiérovým bundesligovým střelcům. Domácí poslal do vedení ve 27. minutě André Hahn, Borussia však otočila díky trefám německého reprezentanta Maxe Kruseho a Švéda Branimira Hrgoty, jenž přišel na trávník krátce před svou trefou ze 71. minuty.

Šťastnou ruku při střídání však měl i kouč Augsburgu Markus Weinzierl, jenž v 76. minutě stáhl z hřiště Jana Morávka a Halila Altintopa. A právě jeden ze střídajících hráčů, devatenáctiletý Polák Arkadiusz Milik, zajistil deset minut nato domácím svým prvním ligovým gólem bod.

Výsledky 5. kola Bundesligy:

Bayern Mnichov - Wolfsburg 1:0 (63. Müller), Dortmund - Freiburg 5:0 (35. a 45.+2 Reus z pen., 58. a 70. Lewandowski, 79. Blaszczykowski), Hertha Berlín - Mohuč 3:1 (48. a 73. Allagui, 74. Ben Hatira - 8. Müller), Hoffenheim - Schalke 3:3 (16. Modeste, 48. Firmino z pen., 61. Abraham - 3. Boateng, 13. Matip, 40. Höger), Leverkusen - Hannover 2:0 (23. Rolfes, 37. Sam), Augsburg - Mönchengladbach 2:2 (27. Hahn, 86. Milik - 33. Kruse, 71. Hrgota). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články