Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea padla s Evertonem, Arsenal s Özilem uspěl

Londýn – Čtvrté kolo anglické Premier League přineslo další zaváhání favoritů. Chelsea nedokázala vstřelit gól Evertonu a podlehla 0:1. Branku nevstřelili ani fotbalisté Manchesteru City, kteří jen remizovali 0:0 se Stoke. Z vítězství se naopak radoval Arsenal v sestavě s čerstvou posilou Özilem i Manchester United. Po čtyřech zápasech tak mají nejúspěšnější týmy posledních sezon Manchester United, City a Chelsea pouhých sedm bodů. Na čele je Liverpool, který jen remizoval na hřišti Swansea, přesto je však s deseti body stále neporažen a vede ligu o bod.

Olivier Giroud a Mesut Özil slaví gól Arsenalu
zdroj: imago sportfotodienst

Trenér City Pellegrini musel nasadit do obrany záložníka Javiho Garcíu, v utkání v Plzni by ale na místě stopera už neměl chybět uzdravený kapitán Vincent Kompany. Potíže měl však manchesterský tým dnes spíš vepředu, dosud nejlepší útok soutěže se totiž neprosadil.

Útočník Kozák, který přestoupil v reprezentační přestávce za sedm milionů liber (asi 212 milionů korun) do Aston Villy, se dostal na hřiště v 67. minutě. Prakticky ihned srovnal náskok Newcastlu jeho spoluhráč z útoku Christian Benteke, jenže soupeř se dostal podruhé do vedení díky Gouffranovi a vyhrál 2:1.

Sestava Manchesteru City:

Hart - Zabaleta, Javi García, Nastasič, Kolarov - Touré, Rodwell - Milner, Jovetič (63. Agüero), Nasri (72. Navas) - Negredo

Chelsea se střelecky neprosadila

Prvního ligového vítězství na lavičce Evertonu se po třech remízách dočkal trenér Roberto Martínez, jehož tým na domácím hřišti porazil Chelsea 1:0. Petra Čecha v brance hostů překonal těsně před přestávkou hlavičkou Steven Naismith, a přestože Chelsea měla v druhé půli množství šancí, ke změně skóre žádná nevedla. Kouč José Mourinho tak po svém návratu na lavičku londýnského celku utrpěl první ligovou prohru.

Özil zahájil v Arsenalu gólovou asistencí

V sestavě Arsenalu i kvůli zranění Tomáše Rosického debutoval záložník Mesut Özil, který je s cenou 42,4 milionu liber (asi 1,3 miliardy korun) nejdražší posilou "Kanonýrů" v historii. Londýnský tým se dostal do vedení nad Sunderlandem v 11. minutě právě po akci německého středopolaře, na jejímž konci byl Olivier Giroud, který se tak trefil i ve čtvrtém zápase.

Po přestávce však soupeř, v jehož základní sestavě znovu nechyběl pravý bek Ondřej Čelůstka, srovnal z penalty zásluhou Gardnera. Favorizovaný Arsenal nicméně svěřencům trenéra Paola Di Cania první body v sezoně nenechal a díky dvěma gólům Aarona Ramseyho vyhrál 3:1. Týmu Arséna Wengera to stačilo na posun do čela tabulky. 

Jonjo Shelvey versus Jonjo Shelvey

Z toho jej však v pondělí večer sesadil Liverpool, když remizoval na hřišti Swansea. Zápas pro hosty nezačal dobře, když už po minutě a 27 vteřinách inkasoval brankář Simon Mignolet první gól v sezoně. Postaral se o to bývalý útočník Reds Jonjo Shelvey, jenž byl ústřední postavou zápasu i nadále a dvěma špatnými přihrávkami umožnil Liverpoolu skóre otočit.

Ve 4. minutě vyrovnal po jeho chybě Sturridge a dvanáctým zásahem v deseti posledních soutěžních zápasech potvrdil skvělou střeleckou formu. Do vedení poslal hosty po další Shelveyho minele debutující Victor Moses. Shelvey, který do Swansea přišel z Liverpoolu v červenci za pět milionů liber, ale po přestávce dokázal zaváhání napravit. V 64. minutě přihrál Michuovi a španělský útočník upravil na konečných 2:2.

Robin van Persie a Wayne Rooney slaví gól do sítě Crystal Palace
zdroj: imago sportfotodienst

Van Persie a Rooney rozhodli o výhře United nad Crystal Palace

Manchester United porazil Crystal Palace 2:0 a po dvou ztrátách se dočkal výhry. Trenér David Moyes oslavil premiérové vítězství na domácím stadionu, které jeho tým posunulo za městského rivala na páté místo tabulky. United čekali na vedoucí gól až téměř do přestávky, pak jim k němu pomohl Kagisho Dikgacoi. Po jeho faulu na Ashleyho Younga nařídil rozhodčí penaltu, a navíc jihoafrického záložníka vyloučil. Robin van Persie se z jedenácti metrů nemýlil.

Druhý gól přidal v závěru Wayne Rooney, jenž nastoupil s polstrovanou černou čelenkou, která kryla hlubokou tržnou ránu na jeho čele.

West Bromwich bez zraněného útočníka Matěje Vydry se ve čtvrtém zápase konečně jako poslední z týmů v soutěži dočkal vstřelené branky. Na hřišti Fulhamu srovnal v třetí minutě nastavení druhé půle McAuley a zařídil remízu 1:1.

Výsledky 4. kola:

Manchester United - Crystal Palace 2:0 (45.+1 Van Persie z pen., 81. Rooney), Aston Villa - Newcastle 1:2 (67. Benteke - 18. Ben Arfa, 73. Gouffran), Fulham - West Bromwich 1:1 (22. Sidwell - 90.+3 McAuley), Hull - Cardiff 1:1 (40. Davies - 59. Whittingham), Stoke - Manchester City 0:0, Sunderland - Arsenal 1:3 (49. Gardner z pen. - 68. a 76. Ramsey, 11. Giroud), Tottenham - Norwich 2:0 (28. a 49. Sigurdsson); Everton - Chelsea 1:0 (45.+1 Naismith), Swansea - Liverpool 2:2 (2. Shelvey, 64. Michu - 4. Sturridge, 36. Moses).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články