Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Barcelona si i bez Messiho poradila v Málaze, Real udolal Granadu

Barcelona - Španělský mistr z Barcelony nastoupil do zápasu na hřišti loňského čtvrtfinalisty Ligy mistrů Málagy bez zraněného Lionela Messiho a dlouho se trápil. Po více než hodině hry se však nakonec katalánský tým prosadil díky střele zdálky brazilského obránce Adriana a zvítězil 1:0. Hlavní konkurenti z Madridu taktéž zvítězili 1:0, a to díky Karimu Benzemovi, jenž proti Granadě vstřelil svůj 100. ligový gól v kariéře.

Neymar zahrává přímý kop v utkání s Málagou
zdroj: EFE autor: DANIEL PEREZ

Nejlepší hráč světa nenastoupil kvůli zranění stehenního svalu, které si způsobil ve středečním utkání španělského Superpoháru proti Atléticu Madrid. Debut v základní sestavě Barcelony si stále neodbyl ani Brazilec Neymar, který se dostal na hřiště v 63. minutě, kdy vystřídal Pedra. Barcelona tak po druhém kole zůstává jediným týmem, který ještě v novém ročníku španělské ligy neinkasoval.

Real vyhrál i druhý zápas v novém ročníku La Ligy, ale pod novým koučem Carlem Ancelottim se stále hledá. Na více než jednu trefu se na hřišti patnáctého celku minulé sezony nezmohl. Fanoušky může těšit alespoň střelecká forma Benzemy, jenž skóroval i v úvodu soutěže při vítězství 2:1 nad Betisem Sevilla. V Granadě se prosadil již v desáté minutě poté, co se k němu odrazil před malým vápnem míč od Cristiana Ronalda, jemuž se nepovedlo dobře zpracovat dlouhý pas Ángela Di Maríi. Real je tak v tabulce se skóre 3:1 na pátém místě za dalšími čtyřmi celky v čele s Barcelonou, které v úvodních dvou kolech bodovaly naplno.

Debaklem 0:5 skončilo vystoupení fotbalistů Vallecana na půdě Atlética Madrid. Tým z hlavního města vedl již po 35 minutách o tři branky. Střelecký účet zápasu otevřel po rohovém kopu hlavou záložník Raúl García, za tři minuty pak druhou branku Atlética přidal Diego Costa. Do přestávky se pak stihl trefit ještě turecký reprezentant Arda Turan.

Devět minut po změně stran zvýšil na 4:0 Tiago a poslední branku zápasu obstaral svou druhou trefou večera opět García. Atléticu tak patří v neúplné tabulce druhé místo za vedoucí Barcelonou, za kterou zaostává pouze vinou horšího skóre. Soupeř Jablonce v Evropské lize Betis Sevilla podlehl Celtě Vigo na domácím hřišti 1:2.

2. kolo La Ligy

Getafe - Almeria 2:2 (31. Lafita, 84. Castro - 30. Rios, 36. Soriano), Bilbao - Osasuna 2:0 (30. Arribas, 81. de Marcos), Elche - Real Sociedad 1:1 (2. Coro - 74. Vela), Espaňol - Valencia 3:1 (31. Lopez, 47. Stuani, 89. Thievy - 10. Postiga), Villareal - Valladolid 2:1 (37. Dos Santos, 83. Cani - 5. Guerra), Atlético Madrid - Vallecano 5:0 (17. a 90. García, 20. Costa, 35. Turan, 53. Tiago), Levante - FC Sevilla 0:0, Málaga - FC Barcelona 0:1 (44. Adriano), Betis - Celta Vigo 1:2 (90. Castro - 67. Charles, 74. Nolito), Granada - Real Madrid 0:1 (10. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články