Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kadlec přihrál v premiéře za Frankfurt na vítězný gól

Berlín - Útočník Václav Kadlec se při své premiéře v dresu Frankfurtu podílel gólovou přihrávkou na výhře svého týmu nad bundesligovým nováčkem z Braunschweigu 2:0. Kadlec, který nastoupil v základní sestavě a odehrál osmdesát minut, tak přispěl k prvním bodům Eintrachtu v sezoně.

Václav Kadlec v dresu Frankfurtu
zdroj: AP autor: Peter Steffen

Jednadvacetiletý útočník, který do Frankfurtu zamířil z pražské Sparty teprve minulou neděli, se dostal poprvé do zakončení v 19. minutě. S jeho střelou si však domácí gólman Daniel Davari poradil. O tři minuty později pak přihrál do šance Alexanderu Meierovi, ten ale branku vůbec netrefil.

V 52. minutě našel český útočník centrem znovu Meiera, jehož střelu tečoval do protipohybu brankáře Davariho obránce Ermin Bičakčič a Frankfurt vedl. Druhou branku hostů přidal o deset minut později po chybě obrany Braunschweigu Stefan Aigner. Kadlec opustil hřiště v 80. minutě, kdy jej vystřídal záložník Jan Rosenthal.

Radost fotbalistů Frankfurtu
zdroj: AP autor: Peter Steffen

Po debaklu 1:6 s Herthou Berlín a těsné prohře 0:1 s obhájcem titulu Bayernem Mnichov tak Frankfurt poprvé v nové sezoně bodoval. Domácí naopak i po třetím kole na bodový zisk čekají. Stejně tak jako fotbalisté Stuttgartu, kteří prohráli 1:2 v Augsburgu, v jehož dresu odehrál celý zápas záložník Jan Morávek.

Augsburg šel do vedení v 6. minutě zásluhou Hamita Altintopa, do přestávky pak přidal druhou branku domácích hlavou po centru z přímého kopu obránce Jan-Ingwer Callsen-Bracker. Hosté již stihli pouze zkorigovat výsledek penaltou Vedada Ibiševiče. Posledních dvacet minut navíc dohrávali bez vyloučeného Ibrahimy Traorého. Jeho červená karta byla osmou v tomto ligovém kole, což je nový bundesligový rekord.

Josep Guardiola
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Bayern, který zatím pod novým trenérem Pepem Guardiolou hledá optimální formu, předváděl dlouho jen zahozené šance. David Alaba poslal slabou penaltu do náruče brankáře Raphaela Schäfera, na gólmana nevyzrála po přestávce ve velké šanci ani debutující posila z Dortmundu Mario Götze a střídající Thomas Müller.

V 69. minutě se však prosadil po centru Philippa Lahma hlavou Franck Ribéry a rozhodl. O devět minut po samostatné akci zvýšil o tyč Arjen Robben. Brankář Manuel Neuer se o 99. čisté konto v Bundeslize nemusel strachovat. Útočník Norimberku Tomáš Pekhart zůstal na lavičce a ani ve třetím kole si první bundesligové minuty v této sezoně nepřipsal.

Radost hráčů Freiburgu
zdroj: Getty Images autor: Michael Kienzler

Divoký duel sehrál Freiburg v Hoffenheimu. Domácí poslal v deváté minutě do vedení Sejad Salihovič, ale ještě během oslav ho sudí vyloučil za facku protihráči. Za čtyři minuty srovnal Oliver Sorg a na další vedoucí gól Hoffenheimu z kopačky Kevina Vollanda ze 25. minuty odpověděl opět čtyři minuty nato slovenský reprezentant Karim Guédé.

Ještě do poločasu se stihl vyrovnat počet hráčů na hřišti, když byl po dvou žlutých kartách během minuty vykázán záložník Francis Coquelin. Za protesty musel poté na tribunu kouč hostů Christian Streich. Po přestávce padlo po brance na každé straně a v nastavení dostal červenou kartu ještě útočník Freiburgu Admir Mehmedi. Závěr odehrál jeho spoluhráč Pavel Krmaš.

Na nevydařená úvodní dvě kola navázal v den 50. výročí prvního zápasu bundesligy Hamburk, ze který až v nastavení nastoupil záložník Petr Jiráček. Severoněmecký klub prohrál na hřišti Herthy Berlín 0:1 a po třech kolech má na kontě jeden bod. Naopak ligový nováček Hertha, v jejímž dresu nebyl ani na lavičce stoper Roman Hubník, má díky Ramosově vítězné trefě ze 74. minuty na kontě po třech zápasech sedm bodů. Jde o nejlepší start do ligy v historii klubu.

Mohuč s obráncem Zdeňkem Pospěchem v základní sestavě udržela i po zápasu s Wolfsburgem stoprocentní bilanci díky dvěma gólům z druhé půle. Za soupeře odehrál posledních 23 minut záložník Jan Polák. Leverkusen sice ve druhé půli přišel o dvougólové vedení, dalšími dvěma trefami si ale zajistil výhru 4:2. Špatně začal ročník pro Schalke, které podlehlo 1:2 Hannoveru a se skóre 4:9 má zatím jediný bod.

Výsledky 3. kola německé fotbalové ligy:

Bayern Mnichov - Norimberk 2:0 (69. Ribéry, 78. Robben), Hannover - Schalke 2:1 (15. Huszti z pen., 42. Diouf - 55. Szalai), Hoffenheim - Freiburg 3:3 (9. Salihovič z pen., 25. Volland, 77. Strobl - 13. Sorg, 29. Guédé, 66. Freis), Leverkusen - Mönchengladbach 4:2 (28. a 61. Sam, 23. Kiessling z pen., 72. Gonzalo Castro - 54. Stranzl, 57. Arango), Mohuč - Wolfsburg 2:0 (60. Choupo-Moting, 78. N. Müller), Hertha Berlín - Hamburk 1:0 (74. Ramos), Braunschweig - Eintracht Frankfurt 0:2 (52. Meier, 62. Aigner), Augsburg - Stuttgart 2:1 (6. Altintop, 36. Callsen-Bracker - 42. Ibiševič z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články