Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Neymar si Messiho užil jen 7 minut, Realu zařídila výhru posila Isco

Barcelona/Madrid - Obhájcům španělského titulu z Barcelony se premiéra v úvodním kole povedla, když převálcovali Levante 7:0. Brazilec Neymar vstoupil do hry až ve druhém poločase a s Messim odehrál sedm minut. Hvězdý Argentinec měl před svým střídáním prsty ve čtyřech gólech. To Real Madrid získal výhru nad Betisem až čtyři minuty před koncem díky brance "zlatého chlapce" Iska. Kouč Ancelotti, který nechal sedět gólmana a klubovou ikonu Casillase, ho jako jediného z celého týmu za jeho výkon pochválil.

Neymar (uprostřed) v utkání s Betisem
zdroj: ČTK/EFE autor: Alejandro Garcia

"Hráči předčili mé očekávání," prohlásil po sebevědomé výhře nový barcelonský trenér Gerardo "Tata" Martino, který v létě nahradil nemocného Tita Vilanovu. Argentinský kouč byl spokojen především s úvodním poločasem. Ten Katalánští vyhráli na Nou Campu jasně 6:0.

Záložník Xavi byl rád, že tým si připomněl nejlepší výkony z posledních sezon. "Jsme zpět u našeho vysokého presinku, přesně jak to po nás Tata Martino chtěl. Potřebovali jsme, aby se nám tento aspekt hry vrátil pod kůži, a celou předsezonní přípravu jsme tvrdě pracovali," uvedl zkušený španělský reprezentant.

Na souhru Neymar - Messi je čas

Martino i přes suverénní výkon vidí prostor ke zlepšení. "Naše hra může být ještě intenzivnější a v ofenzivě můžeme najít více alternativ," řekl bývalý hráč a kouč Newell's Old Boys. "Je nezralé dělat analýzu po pouhých devadesáti minutách. Musíme odehrát více zápasů, abychom skutečně věděli, jak na tom jsme," zdůraznil Martino.

Do základní sestavy Barcelony nenasadil historicky nejdražší klubovou posilu Neymara. Brazilský útočník zasáhl až do druhého poločasu a s další ofenzivní hvězdou Lionelem Messim si na hřišti zahrál jen sedm minut. "Všichni chtějí vidět Messiho hrát vedle Neymara. Jemu by to ale mohlo uškodit. Chci, aby se adaptoval do týmu co nejrychleji, ale nechci nic uspěchat. Brzo ho uvidíme v nejlepší formě," prohlásil Martino.

Real se soupeřem Jablonce v Evropské lize Betisem doma dokonce prohrával, nakonec však brankou Iska z 86. minuty vydřel těsnou výhru. "Nehráli jsme dobře, ale zlepšíme se. Pokud chceme hrát kvalitní fotbal, tak naši hráči musí být připraveni pracovat," uvedl po zápase s Betisem nový kouč Carlo Ancelotti.

Alvaro Morata a Isco (vpravo) se radují z gólu
zdroj: ČTK/EFE autor: EMILIO NARANJO

Nástupce Josého Mourinha přes nespokojenost jednoho svého svěřence přeci jenom vyzdvihl. "Isco předvedl fantastický výkon. Jeden gól dal a druhý připravil, to bylo fantastické," pochválil italský trenér španělského ofenzivního záložníka. "Důležité je, že jsme doma začali výhrou. Betis nás trochu překvapil, ale je to první ligový zápas. Musíme pracovat trochu tvrději, ale mám z týmu dobrý pocit," konstatoval Isco, jenž do Realu přišel v létě z Málagy.

Ancelotti hned při své ligové premiéře překvapil, když do branky postavil Diega Lópeze místo dlouholeté opory a kapitána Ikera Casillase. Právě kvůli tomuto rozhodnutí byl v minulé sezoně fanoušky kritizován jeho předchůdce Mourinho. "Vybral jsem Lópeze kvůli malým detailům. Mluvil jsem o tom s Casillasem, který je velký profesionál, ale samozřejmě chce hodně hrát," dodal Ancelotti.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články