Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Chovanec je vážným kandidátem na trenéra Slovanu Bratislava

Bratislava – Jedním z kandidátů na volné místo hlavního trenéra bratislavského Slovanu je Jozef Chovanec. Vedení tamního klubu odvolalo o víkendu kouče Samuela Slováka po ligové porážce v Trenčíně a v nejbližších dnech chce představit nového trenéra.

Jozef Chovanec
zdroj: ČTK

Nemastný a neslaný vstup do soutěže (jeden bod ze dvou zápasů) a především vyřazení z boje o Ligu mistrů stály křeslo Samuela Slováka. Vedením mužstva byla dočasně pověřena dvojice asistentů Jozef Valovič a Jozef Kontír. To je však podle informací slovenského deníku Šport pouze dočasná varianta. "Dočasně znamená na krátké období, tedy do středy, do čtvrtka, možná o něco delší," uvedl generální ředitel klubu Petr Kašpar.

Slovenský mistr z poslední sezony neuspěl v dvojutkání s bulharským klubem Ludogorc Razgrad ve 2. předkole Ligy mistrů. Domácí výhru 2:1 nedokázali hráči přetavit v postup, když totálně pokazili odvetu na půdě soupeře a po výsledku 0:3 se rozloučili s pohárovou Evropou pro zbytek sezony.

Chovanec naposledy působil v klubu Beni Jas ze Spojených arabských emirátů jako poradce. Před tím vedl první tým z Abú Zabí jako hlavní trenér, ale v květnu skončil. Po necelých dvou měsících je bývalý kouč Sparty i české reprezentace v hledáčku pro angažmá ve Slovanu. "Jeho jméno se objevilo mezi vytipovanými," potvrdil pro sport.sk Kašpar.

V současném kádru Slovanu hrají dva jeho bývalí svěřenci ze Sparty - Jiří Kladrubský a Igor Žofčák. Na přestup během letní přestávky přišel exslávista Pavel Fořt.

Zdroj
Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články