Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Guardiola se s Bayernem utká o první trofej v Dortmundu

Dortmund - Dva měsíce po londýnském finále Ligy mistrů se opět střetnou Bayern Mnichov a Borussia Dortmund. Němečtí giganti otevřou sezonu ve šlágru o domácí Superpohár. Na lavičce bavorského týmu, který v minulé sezoně získal cenné treble, si odbude soutěžní premiéru Pep Guardiola. Utkání vám přineseme v podrobném on-line přenosu od 20:30.

Pep Guardiola promlouvá k Ribérymu (vpravo) a Müllerovi
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Španělský kouč s Bayernem vyhrál všech devět přípravných zápasů, naposled ve středu zdolal své bývalé svěřence z Barcelony 2:0. Dva týdny před startem budesligy může získat i první trofej v novém působišti.

"Nebude to pro nás jednoduché, ale těšíme se. Bude to něco speciálního i díky faktu, že Dortmund se v posledních letech stále zlepšuje a zaslouží si velký respekt," uvedl záložník Mnichova Bastian Schweinsteiger.

Jeho tým v Superpoháru před rokem zdolal Dortmund 2:1 a s pěti triumfy je nejúspěšnějším klubem soutěže. Dortmund se zatím radoval čtyřikrát, naposledy v roce 2008. "Vždycky chceme vyhrát vše, co vyhrát lze, proto je pro nás důležité uspět i v Dortmundu. Stěžejnější ale bude hrát takový fotbal, který po nás trenér chce," doplnil Schweinsteiger.

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov
zdroj: Gettyimages

Dortmund doma může rivalovi oplatit trpkou porážku 1:2 z Ligy mistrů, hráči vestfálského mužstva ale zápas jako odvetu neberou. "Není to o pomstě, nečerpáme motivaci z prohraného finále. Bayern je jedním ze tří nejlepších týmů světa, možná úplně nejlepší. Pokud vyhrajeme, může to být signál toho, jak úspěšná by mohla být naše sezona," uvažoval obránce Mats Hummels.

Götze zůstane kvůli výhrůžkám doma

Borussia v létě pustila právě do Bayernu za 37 milionů eur záložníka Maria Götzeho, ale jako náhradu získala ofenzivní posily Henrika Mchitarjana a Pierre-Emericka Aubameyanga. Ani jeden však kvůli zdravotním problémům nenastoupí.

O první duel proti bývalému zaměstnavateli zřejmě přijde i Götze, který prý na internetu čelil výhrůžkám a podle německého listu Bild s Bayernem raději ani neodcestuje. Guardiola by naopak mohl dát šanci akvizici z Barcelony Thiagovi.

Utkání začne na osmdesátitisícovém Vestfálském stadionu ve 20:30 a vysílat se bude do 195 zemí světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články