Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Je Falcao podvodník? V Kolumbii bují debata, že je o dva roky starší

Bogotá - 27 nebo 29? V Kolumbii se rozpoutala debata o věku fotbalové hvězdy Radamela Falcaa. Podle ředitele školky, kterou Falcao v pěti letech navštěvoval, je podle rodného listu nové posile Monaka více let, než si dosud všichni mysleli. Hráčův otec to ale popírá.

Radamel Falcao v dresu Monaka
zdroj: ČTK/DPA autor: Karl-Josef Hildenbrand

Falcao se podle záznamů školky ve městě Bucaramanga narodil v roce 1984, všude má přitom datum narození 10. února 1986. "Chodil k nám v roce 1989. Je to školka pro děti, kterým bylo pět let. Všichni musejí předložit rodný list v originále, kopie neakceptujeme," řekl kolumbijské televizi Noticias Uno ředitel Wilson Serrano a doklad jí dal k dispozici.

Některé země, převážně z Afriky, jsou podezřívány, že falšují stáří svých hráčů, aby mohli nastupovat v mladších reprezentačních výběrech. Falcaův otec však tuto konspiraci odmítá. "Je to jasná chyba v dokumentaci školy. Synovi je 27 let," řekl otec kolumbijského fotbalisty médiím.

Falcao přestoupil do Monaka po vydařených dvou letech v Atlétiku Madrid, nováček francouzské ligy za něj zaplatil údajně 60 milionů eur.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články