Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Messi zakončil exhibici hattrickem, nůžkami zazářil neznámý student

Chicago - Nejlepší fotbalista světa Lionel Messi dal tři góly v exhibičním zápase v Chicagu, v němž jeho výběr zvítězil nad zbytkem světa 9:6. Poražený celek vedl jeho bývalý spoluhráč z Barcelony Thierry Henry, který nyní nastupuje v MLS za New York.

Radující se hráči Messiho výběru
zdroj: ČTK/AP autor: Brian Kersey

Messi odehrál 69 minut a hattrickem alespoň trochu odškodnil své fanoušky v USA, kde jinak jeho miniturné zanechalo rozpaky. Argentinský reprezentant se měl představit už ve středu v Los Angeles, ale kvůli sporu s tamním pořadatelem utkání zrušil. Na sobotní zápas v Chicagu zase nedorazila polovina ohlášených hvězd, takže týmy muselo doplnit devět bývalých hráčů místní univerzity.

Jeden z nich se postaral o nejhezčí gól zápasu. Matt Eliason poslal tým světa do vedení 3:2 parádními nůžkami poté, co si zpracoval míč na prsou po Henryho přihrávce zpoza vápna.

Zápas sledovalo 25 tisíc diváků. Výtěžek obdrží Messiho nadace pro nemocné a ohrožené děti v Argentině. Barcelonský kanonýr, který předtím odehrál dva charitativní duely v Medellínu a Limě, si nyní dopřeje zkrácenou dovolenou. Už 15. července se má hlásit na začátku přípravy v katalánském klubu.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články