Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Tévez míří do Juventusu, první Mourinhovou posilou v Chelsea je Schürrle

Manchester/Turín - Argentinský útočník Carlos Tévez přestoupí z Manchesteru City do Juventusu Turín. Devětadvacetiletý fotbalista odchází z Anglie do Itálie za údajnou přestupní částku 12 milionů eur. Informovaly o tom televizní stanice Sky Italia a plátek Gazetta dello Sport. První posilou Josého Mourinha při jeho obnoveném působení v Chelsea je záložník Leverkusenu André Schürrle.

Carlos Tévez
zdroj: ČTK/AP autor: Jon Super

Oficiálně ještě zprávu nevydal ani Manchester City, ani Juventus, podle anglických i italských médií je však oznámení o přestupu argentinského útočníka na spadnutí. Na přestupu se dohodly oba kluby, Juventus se ještě musí dohodnout s hráčem na osobních podmínkách. Juventus za devětadvacetiletého hráče zaplatí 12 milionů eur (okolo 300 milionů korun) a Manchester City se zároveň zbaví zatěžujícího fotbalistova platu, který měl vypršet v červnu 2014, a jehož zbývající výše se odhaduje okolo 20 milionů eur.

Carlos Tévez do Manchesteru City přestoupil v létě 2009 z týmu městského rivala Manchesteru United. V modrém dresu vyhrál Premier League a anglický pohár, jeho období v klubu však provázely různé kontroverze. Tou nejznámější bylo údajné Tévezovo odmítnutí nastoupit jako náhradník do zápasu s Bayernem Mnichov, jak po zápase uvedl tehdejší trenér City Roberto Mancini.

Italský kouč poté prohlásil, že Tévez si již za Manchester City "nikdy nezahraje", Argentinec se však po necelých pěti měsících, které strávil ve své domovské zemi, vrátil zpět do tréninkového procesu a pomohl klubu k zisku prvního titulu po 44 letech. Tévez za své působení v City nastřílel 58 gólů ve 107 zápasech.

Chelsea si zajistila služby Schürrleho z Leverkusenu

První posilou Chelsea v letošním létě se stal dosavadní hráč Leverkusenu André Schürrle. Stal se tak prvním hráčem, který přišel v obnovené éře Josého Mourinha. Dvaadvacetiletý hráč do Londýna přichází za přestupovou částku 22 milionů eur a v novém klubu mu bude náležet číslo 14.

"V tomto klubu je vyhrávat tituly vždy hlavním cílem. Máme skvělý mladý tým, který má obrovskou kvalitu. Jsme schopni hrát o nejvyšší příčky v Premier League, Champions League i v domácích pohárech a já doufám, že v tom budu hrát velkou roli," radoval se při svém příchodu do klubu Schürrle.

Zdroj
Sky Italia, Guardian, Gazetta dello Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články