Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Ballack se rozloučil s fotbalem, asistovali mu i Kuka s Lokvencem

Lipsko - Bývalý kapitán německé reprezentace Michael Ballack se definitivně rozloučil s fotbalem. Na benefiční utkání do Lipska si pozval řadu hvězd, nechyběli ani čeští zástupci Vratislav Lokvenc a Pavel Kuka.

Michael Ballack se rozloučil s fotbalem exhibicí v Lipsku
zdroj: ČTK/AP autor: Jan Woitas

Někdejší kanonýři Kuka, který hrál s oslavencem v 90. letech za Kaiserslautern, a Lokvenc byli členy výběru hvězd. Společně s nimi byli v týmu Ballackovi spoluhráči z působení v Leverkusenu, Bayernu a Chelsea Didier Drogba, Andrej Ševčenko, Michael Essien, Philipp Lahm či Dimitar Berbatov.

Ve výběru přátel se zase před 50 tisíci diváky na vyprodaném stadionu představili například Miroslav Klose, Hasan Salihamidžič, Oliver Neuville, ale i sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher.

Na lavičce stáli bývalí Ballackovi trenéři Rudi Völler a José Mourinho.

Utkání skončilo výhrou 4:3 pro výběr hvězd, za nějž hrál v druhém poločase Ballack a vítězným gólem završil hattrick. Po utkání se za zvuku slavného hitu Franka Sinatry "My Way" marně bránil slzám. "Je úžasné, že na konci sezony ještě přijelo tolik hvězd," radoval se hráč, jenž s reprezentací získal stříbro a bronz na mistrovství světa a titul vicemistra Evropy. Za Německo odehrál 98 zápasů a dal 42 branek.

Minimálně 100 tisíc eur z výtěžku utkání slíbil Ballack věnovat postiženým povodněmi, jež v současnosti sužují střední Evropu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články