Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pudil je zklamaný, že Watford nepostoupil. I tak můžeme být hrdí, říká

Praha - Daniel Pudil zažil jedno z největších zklamání kariéry, když ve finále play-off druhé anglické ligy musel s Watfordem skousnout porážku 0:1 s Crystal Palace. Po ní se mu rozplynul sen o postupu do elitní Premier League. Sedmadvacetiletý hráč neskrývá rozčarování, na druhou stranu však cítí hrdost za mimořádnou sezonu.

Daniel Pudil (vpravo) v dresu Watfordu proti Blackpoolu
zdroj: Getty Images autor: Jan Kruger

Watford podlehl Crystal Palace až v prodloužení, ve 105. minutě rozhodl jediným gólem z penalty veterán Kevin Phillips. "Není příjemné koukat se, jak ve Wembley slaví soupeř. Za ten zápas si to ale asi zasloužili trochu víc, měli víc příležitostí. My měli šanci až na konci, kdy to vykopli z brankové čáry. Takový je fotbal," řekl Pudil, jehož spoluhráč Matěj Vydra zápas kvůli zranění nedohrál.

Pudil ano a přes hořký konec hodnotí letošní sezonu pozitivně. "Je nepříjemné nepostoupit, s Leedsem jsme už mohli postoupit přímo, nevyšlo to ani teď na druhý pokus. Ale asi můžeme být hrdí, jak ta sezona celkově dopadla," zhodnotil levý bek či záložník. "Stavěl se nový tým, nikdo nečekal, že můžeme být takhle nahoře," doplnil Pudil, jehož mužstvo skončilo v základní části soutěže třetí a jen těsně mu unikl přímý postup.

Daniel Pudil: "Mám Watford rád, jsme tady spokojení s rodinou. Je to dobrá soutěž, ale chtěli bychom postoupit. Premier League je sen všech."

Vedení Watfordu hráčům za sezonu poděkovalo. "Nikdo moc nepočítal, že bychom mohli hrát o postup. Jsme tady pohromadě rok a když budeme příští ročník hrát takhle dál, může se postup povést," přemítal třiadvacetinásobný reprezentant a bývalý hráč Blšan, Liberce, Slavie, belgického Genku a italské Ceseny.

Ve Watfordu mu končí hostování ze španělské Granady a zatím neví, kde odehraje příští ročník. Nejraději by však zůstal v Anglii. "Nikdo neví, jak to dopadne, ale prý chtějí, aby mě udrželi. Udělám všechno pro to, abych zůstal. Kdyby to bylo na mně, tak tady zůstanu do konce kariéry," prohlásil Pudil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články