Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sociedad v infarktovém konci vybojoval bod s Realem, přišel ale o čtvrté místo

Madrid - Real Sociedad promrhal pětibodový náskok na pátou Valencii, kterou před několika týdny porazil 4:2 a je pátý. Proti Realu Madrid, s nímž sehrál skvělý zápas, sice dokázal v poslední minutě nastavení vyrovnat na 3:3, Valencia však porazila Granadu 1:0 a na tým ze San Sebastianu má před posledním kolem dvoubodový náskok. Liga mistrů se tak Sociedadu vzdaluje.

Smutnící Higuaín v zápase proti Sociedadu
zdroj: Getty Images autor: Gonzalo Arroyo

Real dostali v Baskicku do vedení 2:0 Gonzalo Higuaín a José Callejón, ale domácí tým ve druhé půli dokázal vyrovnat. Z penalty se nejprve prosadil Xabi Prieto a dvanáct minut před koncem dal gól na 2:2 Antoine Griezmann. "Bílý balet" vzápětí díky Samimu Khedirovi získal vedení zpět, ale v nastavení přišlo několik šancí domácích a v té poslední dostal důrazný Prieto míč do sítě i s brankářem Diegem Lópezem. Real Sociedad, který má díky výhrám 4:2 a 5:2 lepší bilanci vzájemných zápasů s Valencií, bude muset v posledním kole vyhrát nad La Coruňou a spoléhat na ztrátu svého rivala v Seville. Jinak si zahraje jen v Evropské lize.

Valencii dnes stačil na výhru jediný gól, který dal v 59. minutě Roberto Soldado. V tomto ročníku vsítil již 22. branku a je na čtvrtém místě pořadí střelců. Valencie, která se trápila v úvodní polovině ligy, se mezi nejlepší čtyři propracovala poprvé v sezoně.

Mistrovskou Barcelonu dostal do vedení ve 14. minutě Alexis Sánchez, náskok však na hřišti městského rivala potvrdila až čtyři minuty zásluhou Pedra Rodrígueze. Katalánci mají 97 bodů a v případě výhry v posledním kole nad Málagou vyrovnají rekordní stobodový zisk Realu Madrid z předchozího ročníku.

O sestupujících definitivně rozhodne až poslední kolo, jisté je zatím jen to, že druhou ligu budou v příštím ročníku hrát tři týmy ze čtveřice La Coruňa, Vigo, Zaragoza, Mallorca. Nejlépe se dnes dařilo Celtě Vigo, která porazila 2:0 Valladolid a opustila poslední místo. Ve svých rukou má situaci sedmnáctá La Coruňa, která sice prohrála 1:3 s Málagou, ale v příštím kole jí bez ohledu na výsledky soupeřů na udržení bude stačit výhra nad San Sebastianem.

37. kolo La Ligy:

Atlético Madrid - Mallorca 0:0, Betis Sevilla - Zaragoza 4:0 (17. a 71. Pabón, 1. Rubén Castro, 50. Molina), Bilbao - Levante 0:1 (90. Juanlu), Espaňol Barcelona - FC Barcelona 0:2 (14. Sánchez, 86. Pedro), Getafe - Vallecano 1:2 (48. Rafa - 53. Alejandro Domínguez, 90. vlastní Diego Castro), Málaga - La Coruňa 3:1 (45. Saviola, 65. Baptista, 80. Isco - 76. Salomao), Pamplona - FC Sevilla 2:1 (63. Puňal, 79. Cejudo - 50. Negredo), San Sebastian - Real Madrid 3:3 (64. z pen. a 90.+2 Prieto, 78. Griezmann - 6. Higuaín, 57. Callejón, 80. Khedira), Valencie - Granada 1:0 (59. Soldado), Valladolid - Vigo 0:2 (28. Cabral, 56. Aspas z pen.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články