Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Benítez se rozloučil s lavičkou Chelsea porážkou se City na americkém turné

New York - Španělský trenér Rafael Benítez zakončil své několikaměsíční působení v Chelsea porážkou 3:5 s Manchesterem City na americkém turné. Utkání na stadionu baseballistů New York Yankees bylo pro u fanoušků neoblíbeného kouče jubilejní padesáté na lavičce londýnského klubu.

Rafa Benítez se rozloučil s lavičkou Chelsea
zdroj: Getty Images autor: Andrew Powell

Benítez loni v listopadu nahradil odvolaného kouče Roberta di Mattea, jenž půl roku předtím s Chelsea vyhrál Ligu mistrů. Skalní fanoušci nemohli španělskému kouči odpustit jeho předchozí působení v Liverpoolu a prakticky celé jeho sedmiměsíční angažmá na Stamford Bridge provázely požadavky na jeho odchod.

"Hodně fanoušků mě nakonec podporovalo. Někteří ne, možná jsme prostě nemohli změnit jejich myšlení. Ale svou práci jsme udělali," uvedl Benítez. Pod jeho vedením Chelsea vyhrála Evropskou ligu a obsadila třetí místo v Premier League, čímž si zajistila přímou účast v Lize mistrů. "Všichni říkali: 'Musí udělat tohle, musí udělat támhleto.' Udělali jsme to," dodal třiapadesátiletý Španěl.

Nabere směr Neapol

Očekává se, že na Stamford Bridge se vrátí úspěšný portugalský kouč José Mourinho, jenž skončil v Realu Madrid. Benítez by měl zamířit do Neapole.

Sobotní duel byl odvetou za čtvrteční utkání v St. Louis, které angličtí vicemistři City vyhráli 5:3. Také Manchester bude mít nového trenéra - odvolaného kouče Roberta Manciniho, jehož v USA zastupoval asistent Brian Kidd, nejspíš nahradí Chilan Manuel Pellegrini.

V brance Chelsea nastoupil tentokrát od začátku náhradník Hilário a dostal dva góly od Garetha Barryho a Samira Nasriho. Po přestávce ho vystřídal Petr Čech a inkasoval třikrát. Českou jedničku překonali James Milner, Nasri a šest minut před koncem dalekonosnou střelou Edin Džeko. Za Chelsea skórovali Juan Mata a dvakrát Ramires.

Podívejte se na gól Edina Džeka, který nachytal Petra Čecha:

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články