Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lampard prodloužil s Chelsea smlouvu do konce příští sezony

Londýn - Po měsících spekulací, zdali Frank Lampard v Chelsea zůstane, či ne, podepsal novopečený nejlepší střelec klubu v historii smlouvu na další rok. Čtyřiatřicetiletý záložník tak na Stamford Bridge načne svou třináctou sezonu.

Hráči Chelsea s trofejí pro vítěze Evropské ligy
zdroj: Getty Images autor: Ian MacNicol

"Nemohu být šťastnější. Všichni vědí, že bylo vždycky mým snem zůstat v Chelsea. Miluju tento klub, realizační tým, hráče a především fanoušky, kteří se ke mně chovají fantasticky od prvního dne," připomněl Lampard svůj příchod z West Hamu v roce 2001. Záložník anglické reprezentace nový kontrakt podepsal den po vítězství svého klubu v Evropské lize.

Lampard by se tak mohl dočkat návratu Josého Mourinha, jehož příchod do Chelsea v létě je téměř jistou záležitostí. Rekordman Chelsea v počtu nastřílených gólů (203) by tak byl jedním z osmi hráčů Chelsea, kteří pod portugalským trenérem působili již při jeho prvním období v klubu. A jen tři další hráči Blues (kromě Lamparda ještě Čech, Terry a Ferreira) jsou v klubu od samotného Mourinhova příchodu v roce 2004.

Dlouho se přitom spekulovalo, že tato sezona bude pro Lamparda v Chelsea poslední. Svými výkony a údajně také souhlasem s výrazným snížením platu si však pětadevadesátinásobný reprezentant vybojoval nový kontrakt. Během působení na Stamford Bridge vyhrál Lampard Ligu mistrů, třikrát Premier League, čtyřikrát Anglický pohár, dvakrát Ligový pohár a ve středu v Amsterodamu pozvedl trofej pro vítěze Evropské ligy. Začátkem května překonal klubový střelecký rekord Bobbyho Tamblinga a s 203 brankami je nejlepším kanonýrem v historii Chelsea.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Evropské ligy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články