Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Balotelliho paráda zachránila Italům remízu s Brazílií

Ženeva - Díky dvěma gólům z druhého poločasu vybojovali italští fotbalisté v přípravném utkání s Brazílií remízu 2:2. O vyrovnání se v Ženevě postaral v 57. minutě útočník Mario Balotelli, jenž překonal gólmana Júlia Césara parádní ranou z 25 metrů do pravého horního roku branky.

Balotelli slaví gól za Itálii
zdroj: ISIFA

Soupeř české reprezentace v kvalifikaci mistrovství světa remizoval i ve druhém letošním utkání, v únorové přípravě hráli úřadující vicemistři Evropy s Nizozemskem 1:1. Nejbližší kvalifikační duel čeká Itálii, která je v čele skupiny B, v úterý na Maltě.

Brazilce poslal do vedení v 33. minutě Fred, k němuž se dostal míč po centru z levé strany a útočník Fluminense z voleje nedal Gianlugimu Buffonovi šanci. Na 2:0 zvýšil v závěru prvního poločasu Oscar po bleskovém protiútoku s Neymarem, který přeběhl s míčem hřiště a nahrál záložníkovi Chelsea před branku do palebné pozice.

Italové, hrající s černými páskami na počest zesnulého sprintera Pietra Menney, snížili v 54. minutě ze standardní situace. Po rohovém kopu se krkolomnou střelou prosadil Daniele De Rossi. Vyrovnání zařídil Balotelli, jenž pak mohl rozhodnout o výhře svěřenců Cesareho Prandelliho, ale jeho bývalý kolega z Interu Milán Júlio César ho dvakrát vychytal. Trenér Luiz Felipe Scolari tak od listopadového návratu na lavičku brazilské reprezentace stále čeká na vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články