Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Laudrup: Triumf se Swansea? Něco fantastického

Londýn - Trenér Michael Laudrup dovedl fotbalisty Swansea hned v první sezoně k nečekané trofeji. Triumfu v anglickém Ligovém poháru si cení možná ještě víc než svých hráčských úspěchů v evropských velkoklubech. Oproti Barceloně, Juventusu či Realu Madrid se totiž jedná o nesrovnatelně menší klub.

Michael Laudrup
zdroj: AP autor: Lefteris Pitarakis

Velšský tým, hrající nejvyšší anglickou soutěž, ukončil o víkendu naděje Bradfordu na senzační triumf. Soupeře ze čtvrté ligy porazila Swansea historicky nejvyšším finálovým skóre Ligového poháru 5:0 a ziskem první větší trofeje oslavila stoleté výročí od založení.

Slavný trenér a někdejší ofenzivní záložník se ve Wembley neradoval poprvé: v roce 1983 si tu v dresu dánské reprezentace vychutnal překvapivou výhru nad Anglií, v roce 1992 pak s Barcelonou vyhrál finále Poháru mistrů evropských zemí nad Sampdorií Janov.

Michael Laudrup: "Tento titul se ale nedá srovnat s těmi předchozími. Je něco jiného získat ho s menším týmem, než když hrajete za Barcelonu či Juventus. Je to naprosto fantastické."

Hráči Swansea slaví zisk první trofeje
zdroj: EPA autor: Gerry Penny

"Pro Swansea je to vůbec první větší trofej a obzvlášť v této jubilejní sezoně je cenná. Proto ji řadím přinejmenším vedle největších věcí, co se mi podařilo vyhrát," uvedl vítěz ligových titulů s Realem, Barcelonou, Ajaxem a Juventusem, který byl vyhlášen nejlepším dánským fotbalistou všech dob.

Swansea ještě před deseti lety byla v nejnižších patrech profesionálních soutěží, nyní ale ofenzivním stylem baví již druhou sezonu Premier League. "Málem jsme vypadli ze čtvrté ligy a teď jsme v první, vyhráli jsme trofej a kvalifikovali jsme se do Evropy," radoval se dlouholetý hráč Velšanů Leon Britton z postupu do Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články