Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Katar pošle PSG 200 milionů eur, aby klub splnil podmínky finančního fair play

Paříž – 200 milionů eur, tedy asi pět miliard korun, dostane od Kataru klub Paris St. Germain. Na konto PSG, které už dva roky patří katarským šejkům a štědře utrácí za drahé posily, by podle francouzského deníku Le Parisien měly peníze doputovat na základě nově uzavřené sponzorské smlouvy s agenturou zastupující katarské ministerstvo turismu. Katar tak chce pomoci pařížskému celku obejít pravidla UEFA o tzv. finanční fair play a vyhnout se riziku, že by PSG mohl být pro následující rok vyloučen z evropských pohárů.

Zlatan Ibrahimovič v dresu PSG
zdroj: Getty Images

Podle nových regulí, jež platí od letošní sezony, totiž kluby nesmí například utratit víc peněz, než vydělají. Jinak týmům hrozí vyloučení z evropských pohárů. Paris St. Germain však od loňského června, kdy tým koupila katarská společnost QSI, vyplatil za přestupy přes 250 milionů eur. Do Paříže přišel mimo jiné švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovič, jenž si údajně vydělá 14 milionů za sezonu.

Sponzorský kontrakt byl ale podle Le Parisien uzavřen se zpětnou platností, takže peníze pomohou Paris St. Germain pokrýt i náklady na letošní posily. To znamená významnou injekci do kolonky oficiálních příjmů PSG a francouzský klub tak splní požadavky UEFA o finančním fair play.

Vedení PSG už podalo k francouzskému svazu žádost o schválení štědré sponzorské smlouvy, kterou uzavřelo s agenturou zastupující katarské ministerstvo turismu. Na vládu má vazby i současný majitel Paris St. Germain.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články