Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Di Matteo do Schalke? Vedení klubu lanaří exkouče Chelsea

Praha - Fotbalisty Schalke by mohl od příští sezony převzít trenér Roberto Di Matteo. Informuje o tom německý deník Bild. Di Mattea, který vyhrál s Chelsea minulý ročník Ligy mistrů, anglický klub v listopadu po rozporuplných výkonech mužstva propustil. O moc lépe na tom není ani kádr z Gelsenkirchenu, kde skončil trenér Huub Stevens.

Roberto Di Matteo
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

Stevens dovedl Schalke v minulém ročníku Bundesligy na třetí místo, klub se následně dostal až do základní skupiny Ligy mistrů. S dvanácti body skončil ve skupině B na první příčce, z šesti zápasů ani jednou neprohrál. V první německé lize je na tom ale hůře - v tabulce je Schalke až sedmé.

Jenže ani výměna trenéra za Jense Kellera nepomohla černou sérii klubu zastavit. Po prohře 1:2 s Mohučí vypadlo Schalke už v osmifinále Německého poháru. O nevydařené Kellerově premiéře rozhodl osm minut před koncem Nicolai Müller. Schalke se nepovedlo vyhrát už v šestém utkání za sebou. V Bundeslize naposledy o víkendu padlo s Freiburgem po prohře 1:3.

Slavící hráči Schalke
zdroj: Getty Images autor: Joern Pollex

Dosavadní trenér týmu do 17 let by měl podle vedení Schalke vést až do konce sezony. A pak by se mohly dít věci. Podle Bildu je vedle Armina Veha, kouče Eintrachtu Frankfurt, Thomase Tuchela z Mohuče a trenéra Greutheru Fürth Mikea Büskense v hledáčku i bývalý kouč londýnských Blues Roberto Di Matteo.

Ten se podle svých slov jednání se Schalke nebrání. Dokonce už mělo dojít k první schůzce přímo na domovském stánku ve Veltins Areně. Bude však záležet na lepší nabídce, protože kolem Trenéra roku 2012, jak jej zvolili ve Švýcarsku, krouží i Werder Brémy. Vedení aktuálně 12. klubu bundesligové tabulky nabízí dvaačtyřicetiletému kouči také post sportovního ředitele.

Bývalý italský reprezentant Di Matteo, jenž v londýnském klubu uzavřel v roce 2002 svou bohatou hráčskou kariéru, působil v Chelsea od roku 2011 jako asistent Andrého Villase-Boase. Po jeho odvolání převzal tým jako dočasný kouč a před touto sezonou získal smlouvu na dva roky. Majitel Roman Abramovič byl však neúprosný.

Zdroj
ČT sport, Bild

Hlavní zprávy

Nejčtenější články