Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal v přestřelce pokořil Reading, Tottenham porazil Swansea

Londýn - Tottenham se po periodě úvodních neúspěchů pod koučem Villasem-Boasem vrací na výsluní Premier League. Na domácím stadionu White Hart Lane porazil v dobré formě hrající Velšany Swansea a s devětadvaceti body vyrovnal Chelsea na čtvrtém místě ligové tabulky. Arsenal bezpečně potvrdil roli favorita na hřišti posledního týmu tabulky a Readingu nasázel pět gólů. Po výsledku 5:2 se posunul na páté místo. 

Theo Walcott
zdroj: ČTK/AP

Kanonádu Arsenalu načal ve 14. minutě Němec Podolski a o další tři góly navýšil náskok londýnského klubu španělský záložník Cazorla, přičemž hattrick završil krátce po poločasové pauze. Reading se pak snažil dvěma brankami zápas zdramatizovat, jenže Walcott rychle vrátil favoritovi tříbrankový náskok.

Arsenal tak vyhrál podruhé z posledních pěti ligových zápasů a alespoň částečně odčinil nedávný debakl v Ligovém poháru se soupeřem až ze čtvrté ligy Bradfordem. Reprezentační kapitán Tomáš Rosický, vracející se pomalu po půlročním zranění achilovky, do zápasu nezasáhl a zůstal jen na lavičce vítězů. 

O páté domácí soutěžní výhře Tottenhamu za sebou rozhodl v 75. minutě belgický obránce Jan Vertonghen ranou z half-voleje po Walkerově standardní situaci. Hráči Swansea domácího brankáře Huga Llorise nepřekonali a po sedmnáctém kole se propadli na desáté místo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články