Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Brazílie přehrála Argentinu až na penalty

Buenos Aires – Vítězi amerického Superclásika se stali fotbalisté Brazílie. Argentina sice v duelu jihoamerických velmocí zvítězila díky dvěma brankám nejlepšího střelce argentinské ligy Scocca 2:1, v prvním utkání hraném již v září však Argentinci podlehli Brazílii stejným poměrem. O vítězi tak rozhodoval až penaltový rozstřel, který rozhodl hvězdný Neymar. Oba výběry nastoupili bez hráčů působících v Evropě.

Neymar v dresu Brazílie
zdroj: EPA autor: Robin Parker

Hrdinou zápasu se stal nejlepší střelec argentinské ligy Scocco, jenž si v sedmadvaceti letech připsal snový debut za národní tým. Na trávník stadionu Bombonera přišel až jako střídající hráč a v 80. minutě otevřel skóre z penalty, poté co Jean fauloval v pokutovém území Juana Manuela Martíneze. O vyrovnání se čtyři minuty nato postaral bývalý útočník Lyonu Fred, ale Scocco zajistil gólem v poslední minutě Argentině vítězství v prestižním zápase. Následný penaltový rozstřel ale pro Brazílii rozhodl Neymar.

Dvojzápas mezi nejúspěšnějšími jihoamerickými týmy měl první díl už v září, kdy Brazílie doma ve městě Goiania vyhrála 2:1. Odveta se měla hrát už 3. října, nicméně kvůli problémům s osvětlením na stadionu v Resistencii byl duel odložen o měsíc a půl na středu do Buenos Aires. 

V takzvaném Superclásiku de las Américas se každoročně utkávají Argentina a Brazílie s kádry sestavenými pouze z hráčů domácích lig. Tradice byla založena až v roce 2011, letos se tudíž jedná o teprve druhý ročník. I loni triumfovala Brazílie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články