Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Messi překonal Pelého, z cesty mu zbývá sesadit Gerda Müllera

Madrid - Fotbalisté vedoucí Barcelony vyhráli ve španělské lize na hřišti Mallorky 4:2 a desátou výhrou z úvodních jedenácti kol v sezoně si vylepšili klubový rekord. Dvakrát se za hosty prosadil Argentinec Lionel Messi, který svým 76. gólem v letošním roce překonal počin slavného Brazilce Pelého z roku 1958. Pětadvacetiletému barcelonskému kanonýrovi nyní chybí devět branek k dorovnání absolutního rekordu Němce Gerda Müllera z roku 1972. 

Messi se raduje z gólu
zdroj: Getty Images autor: Jasper Juinen

Katalánce poslal na Mallorce do vedení v 28. minutě Xavi, v posledních dvou minutách prvního poločasu přidali další dvě branky Messi a Tello. Domácí zdramatizovali duel po přestávce, když mezi 55. a 58. minutou snížili na rozdíl jediné branky Pereira a z penalty Víctor. Barcu uklidnil dvacet minut před koncem svým druhým zásahem Messi. Vedoucí střelec španělské ligy si v tabulce střelců polepšil na patnáct branek.

Real Madrid vyhrál na hřišti Levante 2:1 až díky brance střídajícího útočníka Moraty z 84. minuty. Úřadující mistr ztrácí na Barcelonu ze třetího místa dál osm bodů. "Bílý balet" poslal do vedení po dvaceti minutách Cristiano Ronaldo, který si však po úderu loktem natrhl obočí a do druhého poločasu už nenastoupil. Po změně stran vyrovnal střídající útočník Ángel, ale v závěru se minutu po příchodu na hřiště trefil madridský talent Morata.

Protivník Plzně v Evropské lize Atlético Madrid si spravil chuť po čtvrteční pohárové prohře 0:2 v Coimbře. Stejným rozdílem doma porazil Getafe a udržel se na druhé příčce s tříbodovou ztrátou na Barcelonu. Madridský tým si zajistil deváté ligové vítězství v sezoně už brankami z prvního poločasu. Ve 24. minutě se prosadil útočník Adrián, minutu před přestávkou pojistil vedení turecký záložník Arda Turan.

Athletic Bilbao, který je ve skupině Evropské ligy jedním ze soupeřů Sparty Praha, porazil FC Sevilla 2:1, přestože dohrával poslední čtvrthodinu v oslabení. Baskický celek poprvé od dubna vyhrál v domácí soutěži dvě utkání za sebou. Bilbau se na stadionu San Mamés povedl především první poločas, ve kterém se do branky Sevilly trefili záložníci De Marcos a Susaeta. Po změně stran si ale domácí zkomplikovali situaci. V 76. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Ander Herrera a tři minuty poté snížil z penalty Negredo. Athletic však těsný náskok udržel a v neúplné tabulce je dvanáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články