Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Arsenal znovu selhal, nedal penaltu v poslední minutě nastavení

Londýn - "Když jíte každý den kaviár, je těžké se vrátit ke klobásám." Jeden z nejslavnějších výroků Arséna Wengera je dnes pro fanoušky Arsenalu trpkou realitou. Znovu v týdnu vedli 2:0, znovu vedení ztratili a jeho protivník Fulham šel dokonce za vítězstvím za stavu 2:3 pro Cottagers. Pak ale srovnal Giroud a Arteta mohl rozhodnout v poslední minutě nastavení z penalty - tu však neproměnil.

Zklamaný Arteta a slavící Fulham
zdroj: Getty Images autor: Clive Rose

Fanoušci Arsenalu se při závěrečném hvizdu v čiré rezignaci nezmohli ani na bučení. Jejich tým přitom začal skvěle - v 11. minutě Giroud poslal míč hlavičkou do brány z rohového kopu a již o dvanáct minut později se trefil z malého vápna Podolski po asistenci Artety. Pak se již ale začal vracet do hry Fulham. Ten hrozil téměř z každého centru, zvláště Berbatov, Ruiz a Kačaniklič svou hrou ohrožovali Mannoneho branku. Bulhar se lehkou hlavičkou trefil z rohu, kdy Arsenalu nevyšlo osobní bránění, o několik minut později pak znovu srovnal hlavou Kačaniklič.

Ve druhém poločase se Gunners nijak neoklepali - jejich hra byla statická, kombinace vázla, naopak Fulham posílal nebezpečné kolmice po stranách a výborně držel balon. Snaha vyústila Berbatovým gólem, který naprosto chladnokrevně vstřelil gól z penalty za Artetův faul. Španěl, jeho krajan Cazorla, ani velšský kolega Ramsey v záloze neměli nijak dobrý zápas, jejich rozehrávka byla konstantně pod tlakem hráčů Fulhamu. Oba týmy mohly hrát v deseti - Sidwell mohl jít ze hřiště za faul na Cazorlu, Ramsey zase tak tak unikl červené kartě za zbytečný prohřešek ve středu hřiště.

Výsledky 11. kola Premier League:

Arsenal - Fulham 3:3 (11. a 69. Giroud, 23. Podolski - 29. a 67. z pen. Berbatov, 40. Kacaniklic), Everton - Sunderland 2:1 (76. Fellaini, 79. Jelavič - 45.+1 Johnson), Reading - Norwich 0:0, Southampton - Swansea 1:1 (64. Schneiderlin - 73. Dyer), Stoke - QPR 1:0 (52. Adam), Wigan - West Bromwich 1:2 (44. Koné - 31. Morrison, 43. vlastní Caldwell).

Nakonec se však Arsenal prosadil díky rozpačitým rozehrávkám Cottagers. Nejdříve si za obranou našel místo Giroud, který poslal střelu jen do tyče, míč však sebral a odcentroval Walcott zpět na Francouze, jenž zakončil hlavou. V samotném závěru nastavení mohl Arsenal i vyhrát z pochybné penalty, kdy střídající Aršavin nastřelil ruku Hughese (ta byla přitom přímo u těla), Artetu však vychytal brankář Schwarzer.

V dalších zápasech si ve výborné formě hrající Everton dokázal poradit se Sunderlandem, přestože již prohrával po gólu Adama Johnsona. Pak ale dvěma slepenými brankami Fellainiho a Jelaviče Blues otočili průběh zápasu, který nakonec skončil výsledkem 2:1. Nepolevil ani West Bromwich Albion, jenž zvítězil na půdě Wiganu 1:2. Na oba týmy teď Arsenal ztrácí čtyři body, v příštím kole jej čeká derby s Tottenhamem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články