Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern zvítězil a má rekord, Dortmund padl s Schalke

Berlín - Fotbalisté Bayernu vytvořili osmou výhrou z úvodních osmi kol nový bundesligový rekord. Mnichovský celek deklasoval Düsseldorf na jeho hřišti 5:0 a tabulku vede dál o pět bodů před dalším nováčkem Frankfurtem. Překvapení se odehrálo na Vestfálském stadionu v Dortmundu, kde domácí prohráli se Schalke 1:2.

Hráči Bayernu oslavují gól do sítě Fortuny Düsseldorf
zdroj: EPA autor: ONAS GUETTLER

Fortuna dokázala bavorskému favoritovi vzdorovat necelou půlhodinu, než se sedmým gólem v sezoně prosadil nejlepší střelec soutěže Mario Mandžukič. Do konce poločasu ještě přidal druhý zásah brazilský záložník Luiz Gustavo. Po přestávce zvýraznili náskok hostů dvěma góly Thomas Müller a jednou trefou další Brazilec Rafinha. Zkušený kouč Bayernu Jupp Heynckes se dočkal jubilejního 300. vítězství v německé lize.

Mistrovský Dortmund podlehl ve vestfálském derby Schalke na svém hřišti 1:2 a na mnichovského lídra ztrácí už dvanáct bodů. Borussia zvítězila jen jednou z posledních pěti ligových zápasů. Hosty poslal před osmdesátitisícovou návštěvou do vedení ve 14. minutě Nizozemec Afellay, tři minuty po přestávce pak zvýraznil náskok Höger. Krátce nato sice snížil polský kanonýr Lewandowski, ale Dortmund už na body nedosáhl.

Tradičně vyhrocenému utkání předcházely velké výtržnosti příznivců obou znepřátelených táborů. Chuligáni bojovali nejen mezi sebou, ale napadli také zasahující policii a zdemolovali občerstvení blízko stadionu.

Český obránce Zdeněk Pospěch přispěl gólovou přihrávkou k remíze Mohuče 2:2 na hřišti Leverkusenu, za který odehrál celý zápas další krajní bek Michal Kadlec. Domácí zachránili remízu až tři minuty před koncem.

Trápící se Wolfsburg prohrál doma s Freiburgem 0:2 a po čtvrté porážce za sebou bez vstřeleného gólu se propadl na poslední místo. V sestavě "Vlků" chyběli zranění záložníci Václav Pilař s Janem Polákem.

Brémy s reprezentačním obráncem Theodorem Gebre Selassiem doma deklasovaly Mönchengladbach 4:0 a napravily předchozí dvě porážky. V neúplné tabulce se Werder posunul na devátou příčku. 

Výsledky 8. kola

Dortmund - Schalke 1:2 (55. Lewandowski - 14. Afellay, 48. Höger)

Düsseldorf - Bayern Mnichov 0:5 (55. a 86. Müller, 28. Mandžukič, 36. Luiz Gustavo, 87. Rafinha)

Eintracht Frankfurt - Hannover 3:1 (5. Matmúr, 18. Jung, 83. Meier - 43. Abdellaoue)

Leverkusen - Mohuč 2:2 (43. Kiessling, 87. Castro - 58. Szalai, 76. Risse)

Wolfsburg - Freiburg 0:2 (40. Caligiuri z pen., 84. Schuster)

Brémy - Mönchengladbach 4:0 (37. Petersen, 45. Arnautovic, 76. Füllkrug, 86. Junuzovic).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články