Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mourinho zuřil po další prohře: Nemám žádný tým

Madrid - Ve španělské lize - a zvláště na její špičce, kde se dnes remíza počítá jako prohra, působí momentální stav Realu Madrid po hektickém přetahování z posledních dvou sezon téměř jako zjevení. Čtyři zápasy, 5 bodů, 10. místo za Atlétikem Madrid, které má odehráno o dva zápasy méně. Ztráta na Barcelonu činí již - na španělské poměry - astronomických 8 bodů. A kouči Josému Mourinhovi se pochopitelně "ztráta koncentrace", na kterou po loňském zisku titulu poukazuje, nelíbí. Oproti bontonu koučů, kteří většinou na tiskových konferencích brání své hráče, své svěřence podrobil velké kritice.

Trenér Realu José Mourinho
zdroj: ISIFA

Real zahájil ligu domácí remízou s Valencií, překvapivou prohrou 1:2 v Getafe a po výhře nad Barcelonou v Superpoháru porazil 3:0 Granadu. Poté se o pozdvižení postarala největší hvězda týmu Cristiano Ronaldo, který bez upřesnění důvodu prohlásil, že je v klubu nespokojený. Když se jej novináři zeptali, jestli se na výkonu v Seville podepsal Ronaldův "smutek", Mourinho odpověděl: "Na dnešní výkon neměl žádný vliv. Tento zápas byl o tom samém jako ty proti Valencii, Getafe či Granadě. Takže si nemyslím, že to má jakoukoliv souvislost se vším, o čem se mluvilo v posledních dvou týdnech."

Když pak měl Mourinho vysvětlit, v čem tedy spočívá problém Realu, řekl: "Máme problém s psychickým rozpoložením, nemáme kolektivní duch. Jenom dva, tři hráči jsou koncentrovaní a fotbal je pro ně středobodem života. O poločase jsem vystřídal dva hráče (Özila a Di Mariu), ale chtěl jsem jich ze hřiště sundat sedm. Ale trenérem jsem já, takže je to má chyba."

Hlavní trenér Realu Madrid pak problém specifikoval dále. "Ten problém začal v první minutě. Už opravdu nemůžeme pracovat víc a do většího detailu na bránění standardních situací - každý ví, kde má být, co má dělat, trénujeme to, máme dokonce grafy v kabině. A pak přijde první přímý kop - a první gól. A to je přesně obrázek toho, jak můj tým právě vypadá. Žádná koncentrace, žádná psychická schopnost pracovat, když srovnáte Sevillu s Realem, je jednoduché vypíchnout rozdíly," zlobil se kouč.

Mourinho nakonec svůj výstup uzavřel lakonicky: "Můj tým se prostě na hřišti neprojevuje. To je můj problém. V této chvíli nemám žádný tým a to mi dělá starosti."

Zdroj
ČTK, Football España [football-espana.net]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články