Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zemanlandia. AS Řím porazilo Inter na San Siru 3:1

Milán - Zdeněk Zeman si zapsal první výhru jako staronový kouč AS Řím. Jeho tým porazil omlazený Inter Milán na jeho hřišti 3:1. Italský mistr Juventus přidal ještě jeden gól v duelu s Udine a porazil třetí tým loňské Serie A 4:1. 

Zdeněk Zeman
zdroj: isifa/EPA

Na Lorenziho vedoucí gól za AS z 15. minuty dokázala ještě v závěru poločasu reagovat letní posila z konkurenčního AC Cassano, branky Osvalda a Marquinha z druhé půle už ale znamenaly plný bodový zisk pro hosty z hlavního města.

Zvláště Osvaldova trefa byla nádherná. Totti v hloubi pole pod tlakem zahrál parádní kolmici na argentinského útočníka, který z první poslal jemný lob za Castellazziho záda. "Za tu asistenci mi bude muset koupit večeři," vtipkoval Totti po zápase a dodal: "S Osvaldem jsme se před druhým poločasem domluvili - buď on nebo já musel vstřelit gól." O ten se postaral ještě z neskutečného úhlu Marquinho, který zvýšil na konečných 3:1.

Trenér Zeman pak prožil dvojnásobnou radost, když na jeho počest fanoušci Interu vytáhli velký transparent s nápisem "Vítej tady, Zemane, jsi symbolem čistého fotbalu". Český trenér neskrýval radost: "Ten vzkaz a velký nápis od fanoušků Interu mě hodně potěšil. Děkuju za něj," uvedl Zeman po zápase.

"Fotbal ještě má svou hodnotu a musí lidi spojovat. Tady vidíte, že nejsem osamocený ve svých názorech. Říkám jen to, co si lidé myslí," podotkl zkušený český kouč, jenž dlouhodobě vystupuje proti korupci a dopingu v italském fotbale.

Juventus poslal na hřišti Udine do vedení z penalty Arturo Vidal. Snížení domácího Andrey Lazzariho přišlo v 78. minutě pozdě, soupeř totiž zásluhou Mirka Vučiniče a dvou zásahů Sebastiana Giovinca v té době vedl už 4:0.

Plný počet bodů mají po dvou kolech vedle Juventusu ještě Neapol, jež i díky gólu Slováka Hamšíka porazila 2:1 Fiorentinu, a také Lazio. Římskému celku pomohl k výhře 3:0 nad Palermem dvěma trefami německý kanonýr Klose, jehož na poslední minuty vystřídal český útočník Libor Kozák. Po dlouhé době se za Janov trefil také bývalý hráč Sparty Juraj Kucka, jeho tým však nakonec v Catanii prohrál 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články