Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Javi Martínez jde do Bayernu jako historicky nejdražší hráč Bundesligy

Mnichov - Španělský defenzivní záložník Javi Martínez se stal nejdražším hráčem Bundesligy. Bayern Mnichov za něj Athletiku Bilbao zaplatí okolo miliardy korun (40 milionů eur). Přestup defenzivního záložníka se přitom velmi dlouho táhl, baskický klub se nechtěl vzdát výstupní klauzule 40 milionů eur, kterou zasadil do Martínezova kontraktu.

Javi Martínez
zdroj: EPA autor: Alfredo Aldai

Javi Martínez byl jedním ze strůjců loňských úspěchů Athletiku Bilbao, který se dostal do finále Evropské ligy i Španělského poháru, přičemž vyřadil ve skvělém dvojzápase i Manchester United. "Jsem nesmírně šťastný, že jsem konečně v Bayernu, v klubu s úžasnou historií," radoval se Martínez.

Španělský reprezentant byl velmi dlouho spojován s přestupem do Barcelony, avšak katalánský klub odradila právě vysoká výstupní klauzule, a tak sáhl po Songovi z Arsenalu. Bilbao ani s Bayernem nevyjednávalo, záložník se musel vyplatit sám a částku za něj poté zaplatí Bayern Mnichov.

Prezident klubu Karl-Heinz Rummenigge sice připustil, že přestupová částka je obrovská, nicméně fanoušky ujistil, že je oprávněná. "To, že Martínez má obrovský charakter a náklonnost k tomuto klubu, se v posledních dnech zjevně prokázalo," oznámil Rummenigge.

Martínez se tak stal druhým Baskem, který bude hrát za bavorský klub - tím prvním byl Bixente Lizarazu. O tom, zdali Martínez bude hrát již ve víkendovém bundesligovém utkání, se podle Rummeniggeho rozhodne sám trenér Jupp Heynckes.

Berbatov nejspíš do Fulhamu, Dembelé je novou posilou Tottenhamu a Julio César je již v QPR

Dimitar Berbatov nejdříve odmítl Fiorentinu, pak i Juventus, aby nakonec nejspíš zamířil do Fulhamu. Ten na jeho přestup prostředky získal z prodeje Moussy Dembelého do Tottenhamu. Talentovaný belgický záložník přišel do týmu londýnského rivala za 15 milionů liber (zhr. 450 mil. korun), aby do jisté míry vyvážil odchod Luky Modriče do Realu Madrid.

Další londýnský tým, Queens Park Rangers, skupuje velká jména, avšak především minulosti. Obranu, v níž figurují jména jako Carvalho, Bosingwa a která by zdobila jakýkoliv tým přibližně před třemi lety, posílil legendární brankář Interu Milán Julio Cesar. Dnes však QPR riskuje s rozpočtem - již před příchodem výdaje na platy modrobílých téměř dvakrát převyšovaly celkové příjmy.

Zdroj
fcbayern.de

Hlavní zprávy

Nejčtenější články