Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nový hrdina Watfordu Vydra: Zola mi věří. Škrtel zůstává v Liverpoolu

Londýn - Český fotbalista Matěj Vydra zažil fantastický start do svého hostování ve Watfordu z Udine. Na trávník v ligovém debutu proti Crystal Palace vešel půl hodiny před koncem, připsal si asistenci a ve třetí minutě nastavení vstřelil vítězný gól. Útočník, který v klubu hostuje spolu s Danielem Pudilem, si přitom pochvaluje důvěru od spoluhráčů a hlavně od trenéra Gianfranka Zoly. I to mu prý pomohlo ke skvělé premiéře v londýnském týmu. "Forma se mě drží, tak si přeju, ať to takhle pokračuje dál," uvedl Vydra.

Vydra ve Watfordu
zdroj: Getty Images autor: Tom Dulat

Jihlavský odchovanec před dvanácti dny zazářil dvěma góly v přípravném utkání proti Corku. Přesto očekával, že v prvním soutěžním duelu začne na lavičce. "Trošku jsem čekal, že i když mi vyšly poslední dva zápasy, tak na hřiště od začátku nepůjdu. Přece jen šlo o první zápas sezony, navíc na hřišti Crystal Palace, kde Watford snad nikdy nevyhrál. Trenér postavil zkušené hráče, ale po přípravě mi říkal, že se na hřiště určitě dostanu," uvedl Vydra.

Potěšilo ho, že Watford hned v úvodním kole prokázal psychickou sílu a otočil skóre. "Mám radost, že jsem pomohl k obratu. Obraz hry se změnil v náš prospěch, začali jsme víc útočit a dostali soupeře pod tlak. Šance přišly a nakonec se nám podařilo urvat tři body, což je skvělé," pochvaloval si Vydra.

Vítěznou branku běžel v euforii slavit k fanouškům, za což si vysloužil žlutou kartu. To mu ale nijak nevadilo. "Jsem rád, že jsme fanouškům, kteří na zápas dorazili, udělali radost a byla to pro ně nejlepší pozvánka na úterní domácí zápas s Ipswichem. Program je nabitý, pak hrajeme už v sobotu a opět doma s Birminghamem," dodal Vydra. K úternímu zápasu už by měl být připravený Pudil, jenž doléčil lehké zranění.

Škrtel podepsal novou smlouvu v Liverpoolu

Slovenský stoper Martin Škrtel odmítl nabídky jiných týmů a zůstal v anglickém Liverpoolu. Při podpisu nového dlouhodobého kontraktu přitom sdělil, že pro něj bylo prioritou nadále působit v historicky nejúspěšnějším anglickém klubu. Ten v loňské sezoně skončil osmý, Škrtel však věří, že se s pomocí nového trenéra Brendana Rodgerse vrátí zpět na přední příčky.

"Je to jeden z největších klubů na světě," uvedl Škrtel. "Hodně věcí se teď změnilo, přišel nový manažer. Brendan Rodgers ve Swansea dokázal, že je skvělý trenér a doufám, že letos budeme hrát lépe. Myslím si, že můžeme být na začátku něčeho velkého a já toho chci být součástí," přeje si obránce, jehož cílem je s klubem dosáhnout účasti v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů.

Slovenský fotbalista byl součástí třetí nejlepší obrany v loňském ročníku a i přes celkový neúspěch v lize je spokojen se svými výkony. "Vždycky můžete hrát lépe, ale můžu říct, že poslední dvě sezony se mi opravdu povedly," pochvaluje si Škrtel.

Škrtel v Liverpoolu
zdroj: John Powell autor: Liverpool FC

Wenger hodlá posílit o obránce, Ferguson již jednoho přivedl

Manchester United přivedl do svého týmu vedle Robina van Persieho a Shinjiho Kagawy dalšího hráče. Tentokrát se jedná o dosavadního bývalého spoluhráče Bonyho Wilfrieda, levého obránce Vitesse Arnhem Alexandera Buttnera. Podle BBC tak učiní za částku okolo 4 milionů liber (zhr. 120 milionů korun). Buttner neskrýval nadšení nad přestupem. "Kdyby mi někdo před týdnem řekl, že budu hrát za Manchester United vedle Robina van Persieho, poslal bych ho do blázince," uvedl obránce.

Na pozici krajního obránce se nejspíš chystá posílit i Arséne Wenger. Ten po prodeji Alexandra Songa do Barcelony v nejbližších dnech přivede na hostování s opcí na přestup záložníka Realu Madrid Nuriho Sahina. Poohlíží se však i po posilách v obraně. "Samozřejmě chceme přivést záložníka a možná i obránce, protože máme pocit, že na některých pozicích nemáme dostatečně široký kádr," přemýšlí trenér Arsenalu.

Jako možná posila se jeví obránce Toulouse Cheikh M’Bengue, který se ve Francii vyjádřil o zájmu londýnského týmu. "Vůbec jsem to nečekal," svěřil se M'Bengue. "Když o vás klub jako Arsenal přemýšlí podobným způsobem, je to krásné."

Fotbalisty Swansea po úvodním kole, v němž se při výhře 5:0 na hřišti QPR famózně projevila nová posila Michu z Raya Vallecana, posílí další hráč. Do týmu Michaela Laudrupa přijde korejský reprezentant Ki Song-jung ze Celticu Glasgow. Za středního záložníka, jenž se podílel na zisku bronzové medaile Korejců na OH v Londýně, Swansea Celticu zaplatila 6 milionů liber (zhr. 180 mil. korun).

Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články