Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Wenger: Chtěl jsem Van Persieho prodat do PSG

Londýn - Fanoušci Arsenalu sice očekávali ztrátu svého kapitána, přesto je však odchod Robina van Persieho k jednomu z úhlavních rivalů Manchesteru United těžkou ranou. Trenér Wenger ale vysvětluje, že s 29letým útočníkem, který otevřeně řekl, že nechce prodloužit smlouvu (ta mu měla vypršet příští léto), nemohl udělat nic jiného. Naopak kouč United Ferguson říká, že mu jeho současná ofenziva připomíná útok z roku 1999, kdy Manchester vyhrál treble.

Arséne Wenger
zdroj: AP

"Chtěli jsme se vší silou vyhnout prodeji Van Persieho do anglického klubu, ale neměli jsme jinou možnost," řekl francouzský trenér. Když byl pak dotázán, kam by útočníka raději prodal, dodal: "Do zahraničí, třeba do Paris Saint-Germain."

Robin van Persie byl v klubu již od roku 2004, nicméně až v posledních 18 měsících se dokázal vyhnout zraněním a stal se tak jedním z nejlepších útočníků na světě. Klub se ale na možný odchod Van Persieho, nejlepšího hráče Premier League podle ankety PFA, připravil. Již před koncem sezony Arsenal oznámil příchod Lukase Podolského a během první poloviny července do týmu také přišel nejlepší střelec francouzské ligy, Olivier Giroud. Oba tak učinili za cenu, která byla srovnatelná s přestupovou částkou za Van Persieho.

I tak si ale Wenger není jistý, jestli oba zvládnou plnohodnotně zastoupit nizozemského útočníka. "Už jsme tady zažili hodně a všechno jsme překonali, ale tohle bude opravdová výzva. Van Persie totiž vstřelil třicet ligových branek za rok, čili skoro jednu na zápas. Naši noví útočníci budou mít hodně práce jej zastoupit," přemítá francouzský kouč.

Tomu je před začátkem sezony k dispozici i španělský záložník Santi Cazorla, kterého klub koupil z Malagy. Přestupové léto ale v Arsenalu stále není vyřešeno, z týmu se podle zpráv z Anglie do Barcelony chystá odejít i defenzivní záložník Alexandre Song, novou smlouvu ještě nepodepsal ani Theo Walcott. Londýnský klub se poohlíží po náhradách, zmiňuje se Nuri Sahin, který však pravděpodobně půjde na hostování do Liverpoolu či Yann M'Vila; Barcelona pak údajně za Songa nabízí jako část obchodu také Ibrahima Affelaye.

Ferguson: Máme útok jako v roce 1999

Zatímco Arséne Wenger smutní, jeho odvěký rival, Sir Alex Ferguson, je z přestupu Robina van Persieho nadšený. A manažerovi Manchesteru United začíná jeho současný útok připomínat legendární squadru z roku 1999, se kterou dokázal vyhrát památný treble.

"Tehdy jsme měli čtyři nejlepší útočníky v Evropě - Dwighta Yorkea, Andyho Colea, Teddyho Sheringhama a Oleho Gunnara Solskjaera. Teď jsme na tom podobně," řekl Ferguson na adresu současných střelců klubu Waynea Rooneyho, Dannyho Welbecka, Javiera Hernándeze a Van Persieho.

"Rooney a Van Persie jsou skvělí hráči a je skvělé mít oba. Mám díky tomu k dispozici hodně možností a velkou sílu v útoku. Doufám, že všechno poskládám správně," citoval Fergusona server BBC. "Chceme dát fanouškům to, co od nás požadují," dodal kouč.

Zdroj
HN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články