Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Admira i Twente zvládly generálku na Spartu a Boleslav

Duisburg/Innsbruck - Neproměnil penaltu, přesto jeho Admira zvládla ligové utkání na hřišti Innsbrucku. Řeč je o českém záložníku Patriku Ježkovi, který se ve čtvrtek postaví svému bývalému týmu z Letné. Generálku na předkolo Evropské ligy zvládlo i nizozemské Twente. Předloňský vítěz nizozemské ligy vyhrál v Duisburgu.

Twente Enschede v 2. předkole EL
zdroj: EPA autor: Matti Väärä

Admira také ve druhém kole rakouské ligy bodovala. Hosty poslal do vedení ve 14. minutě útočník Philipp Hosiner. Innsbruck, za který odehrál celý zápas obránce Martin Švejnoha, však vyrovnal už za dvě minuty díky Marcelu Schreterovi.

V 53. minutě mohl rozhodnout Ježek, ale z penalty netrefil branku a nenavázal na dva góly v domácí odvetě 2. předkola EL s Žalgirisem Vilnius (5:1). Admira se přece jen dočkala vítězství, když se devět minut před koncem podruhé v utkání prosadil Hosiner.

Utkání s druholigovým celkem z německého Duisburgu zvládlo Twente Enschede. Zápas rozhodl ve prospěch Nizozemců ve 40. minutě dvaadvacetiletý záložník Leroy Fer. Ten mimo jiné v odvetě 2. předkola EL přispěl dvěma brankami k jasné výhře 5:0 nad Interem Turku.

Twente zahájí duel se středočeským týmem ve čtvrtek od 19:45 v Enschede, odveta je na programu o týden později v Mladé Boleslavi. Admira Spartu přivítá na vídeňském předměstí o hodinu a dvacet minut později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články