Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Capello: Se mnou by Anglie došla dál

Moskva - Novopečený trenér ruské reprezentace Fabio Capello si myslí, že Anglie by pod jeho vedením došla na nedávném mistrovství Evropy dál než do čtvrtfinále. Šestašedesátiletý kouč z Anglie odešel počátkem roku po neshodách s anglickou fotbalovou asociací ohledně odebrání kapitánské pásky Johnu Terrymu.

Fabio Capello
zdroj: ISIFA

Capello se ve čtvrtek stal novým trenérem Ruska a zhodnotil i výkony svého předchozího týmu pod nástupcem Royem Hodgsonem. "Kdybych byl u anglického týmu, dopadlo by to lépe," citoval bývalého kouče AC Milán, Juventusu a Realu Madrid web BBC.

Capello před Eurem odešel na protest proti rozhodnutí svazu odebrat kvůli údajnému rasistickému chování kapitánskou pásku Johnu Terrymu z Chelsea. Toho před čtrnácti dny anglický soud obvinění zprostil. "Pracoval jsem na všem čtyři roky, všechno se mi v Anglii dařilo. Ale po těch událostech jsem byl hodně naštvaný a chtěl skončit," řekl Ital.

"Kvalifikovali jsme se na závěrečný turnaj a jen události kolem Terryho zavinily, že jsem na něj nejel. Ve smlouvě s FA bylo totiž jasně řečeno, že rozhodnutí o kapitánovi bude na mně. Bylo to tam černé na bílém," vysvětlil trenér, který na lavičce Anglie vyhrál 28 z 42 zápasů.

Neoprávněné chování asociace mu prý zhatilo plány. "Každý kouč národního týmu roky pracuje s určitým cílem - ale já nedostal příležitost bojovat za Anglii na šampionátu," prohlásil zklamaný Capello, který má nyní za úkol dovést Rusko na příští mistrovství světa do Brazílie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články