Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tévez se Fergusonovi omluvil za svůj urážlivý transparent

Londýn - Zdálo by se, že manchesterské City provázejí samé kontroverze. Italský mladík Mario Balotelli svými extravagantními činy na hřišti i mimo něj neustále plní anglický bulvár, Argentinec Carlos Tévez ještě nedávno ignoroval pokyny klubu a v poklidu hrál s rodinou golf. Ke konci sezony se však do sestavy vrátil a po posledním ligovém kole vyzdvihl nad hlavu pohár pro vítěze anglické ligy. Ani fantastické završení sezony se však neobešlo bez výstřelků. Při oslavné jízdě městem držel Tévez nad hlavou transparent s nápisem "R.I.P. Fergie" (Odpočívej v pokoji, Fergie), kterým reagoval na slova svého bývalého trenéra Alexe Fergusona. Ten už dříve prohlásil, že v jeho životě nikdy nepřijde doba, kdy by United hráli v Manchesteru druhé housle. Tévez se dnes - pravděpodobně po domluvě od vedení klubu - za svůj čin omluvil.

Oslavná jízda fotbalistů City městem
zdroj: AP

"Už jen výroba takové věci je politováníhodná a jejím ukazováním na veřejnosti Carlos silně přestřelil," citovala agentura AP prohlášení City, které v neděli díky dvěma gólům v nastavení porazilo v posledním kole Queens Park Rangers a ukončilo po 44 letech čekání na titul. United skončili kvůli horšímu skóre druzí.

"V euforii jsem se nechal unést. Rozhodně jsem nechtěl Sira Alexe Fergusona urazit, protože ho uznávám jako člověka i jako trenéra," uvedl Tévez. Útočník transparent ukazoval během jízdy ulicemi Manchesteru, kam se na čerstvého šampiona přišlo podívat kolem sta tisíc fanoušků.

Tévez pod Fergusonem hrál v letech 2007 až 2009, s United se však nerozešel v nejlepším a přestoupil do týmu městského rivala. Argentinský fotbalista se o rozruch postaral už v průběhu sezony, když se pokusil vytrucovat si odchod ze City. Posléze se sice k týmu vrátil, na platu a pokutách ale přišel zhruba o devět milionů liber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články