Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pivarníkovy cíle v Plzni: Titul, podzim v pohárech a náročnější fotbal

Plzeň - Nový trenér plzeňských fotbalistů Roman Pivarník dokázal v předchozím angažmá vtisknout Bohemians 1905 pohledný herní styl a ve stejném duchu by rád pokračoval i ve Viktorii. S ligovým mistrem z posledních dvou sezon chce hrát ještě náročnější a aktivnější fotbal a dovést ho do základní skupiny evropských pohárů a k titulu.

"Viktorka je mužstvo, která má dlouhodobě založenou hru na kombinačním fotbale. Hráči dozráli, mají hodně zkušeností. Určité věci budu chtít zachovat, protože jsou zafixované dobře, a pak mám v hlavě samozřejmě určité věci, které budu chtít ve Viktorce změnit. Jako ještě vyšší náročnost v zápasech, hrát ještě aktivněji," řekl Pivarník.

"Viktorka je hodně kvalitní fotbalové mužstvo, ale chci, abychom byli ještě lépe kondičně, takticky i psychicky připraveni. Každá složka aby byla na vysoké úrovni," doplnil. Cíle má nejvyšší. "Sám vím, v jakém klubu jsem. Takže cíle jsou postup do skupiny v evropském poháru a k tomu se chceme pobít o to, abychom měli další titul," uvedl Pivarník.

V Plzni nechce ustoupit z líbivého fotbalu, který se snažil předvádět s týmy při předchozích angažmá. "V tom neuhnu. Neuhnuli jsme ani v Bohemians na podzim, kdy si mužstvo sedalo. Nechtěli jsme hrát jen na výsledky, chtěli jsme, aby výsledky přišly hrou, kterou hrajeme. To se vyplatilo a budu se snažit v Plzni pokračovat v tomhle dál," prohlásil Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem fotbalistů Plzně se stal Pivarník

Připustil, že z Bohemians se mu po dvou letech neodcházelo snadno. "Ve fotbale ale pracuji proto, abych se posouval dál, to učím i hráče. Jsem rád, že jsem nabídku dostal, je za práci, co jsem dosud odvedl. Plzeň je hodně náročný klub, má obrovské ambice a trenéra nevybírá náhodně. Není jednoduché se sem dostat. Budu se snažit, abych nezklamal," dodal.

Jako trenér je známý svou důsledností, doufá ale, že specifickou plzeňskou kabinu nebude muset krotit. "Je to o nastavení pravidel. Nikdy nevedu žádné boje s kabinou, naopak stojím za hráči. Musíte si kabinu získat na svou stranu. Chci, abychom se s hráči obohatili a byli úspěšní. Hráči tu mají kvalitu obrovskou, ale z minulosti se žít nedá," řekl.

Už hovořil s asistentem Pavlem Horváthem, který je v Plzni po celou dobu současné úspěšné éry. "Pavla znám jako hráče, ale potřeboval jsem se s ním pobavit o tom, jak vidí fotbal. Nechal jsem ho mluvit. Jako hráč dokázal hru kočírovat a potřeboval jsem vědět, jestli to dokáže přenést na hráče jako trenér. Z pohovoru jsem měl dobrý pocit," uvedl Pivarník.

Přípravu začne s týmem 15. června, mužstvo ale nebude mít kompletní vzhledem k účasti českých a slovenských reprezentantů na Euru. Na konci července ho s Viktorií čeká úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů. "Je to těžká zkouška. Trošku mi to připomíná, když jsem přišel do Olomouce a hned jsme hráli Superpohár v Liberci před sezonou. Vyhráli jsme 2:0. Doufám, že takhle úspěšní budeme i v předkole," přál si.

Kádr Viktorie se po jeho příchodu příliš měnit nebude. "Tuto otázku budeme řešit teprve v následujících dnech a týdnech, ale jelikož je tu šest sedm reprezentantů, kádr je sehraný a hráči jsou na sebe zvyklí, velké změny nepotřebujeme dělat," mínil Pivarník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články