Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Ligu mistrů si zahraje Sparta, o sestup už hrají jen Sigma a Příbram

Praha - O českých účastnících Ligy mistrů pro příští rok je rozhodnuto. Kromě mistrovské Plzně si Champions League zahraje také Sparta, přestože na hřišti Brna, které poprvé za dlouhá léta hlásilo vyprodáno, prohrála 0:1. Naopak definitivní jistotu záchrany mají Teplice, Zlín i Jihlava. Naopak o poslední sestupové místo se na dálku poperou Příbram i Olomouc, které obě prohrály.

Smutnící Tomáš Pilík
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Příbram - Slavia Praha 1:3

Zápas Příbrami se Slavií přehlušila extempore sudích Pilného a Jecha, kteří se na utkání dostavili zřejmě podnapilí. Už po půl hodině samotného zápasu ale bylo téměř jasné, že Příbram se záchraně v první lize nepřiblíží. Se Slavií už v té době prohrávala po trefách Součka, Mešanoviče a Baráka 0:3, v druhém poločase alespoň snížil Brandner. Příbram ale přesto má před posledním kolem, kdy bude hrát v Jablonci, náskok dvou bodů na předposlední Olomouc.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331856-pribram-slavia)

Je nám líto, video expirovalo.
Zřejmě opilého sudího Pilného musel ze hřiště dostat pořadatel

Zbrojovka Brno - Sparta Praha 1:0

Za jiných okolností by to byl pro Spartu mizerný výsledek, a to i proto, že prohrála na hřišti Zbrojovky gólem ze závěru zápasu. Ani porážka 0:1 gólem Hyčky z 88. minuty ale nezměnila nic na tom, že Sparta si zahraje příští rok kvalifikaci Ligy mistrů. Rozhodla o tom porážka Mladé Boleslavi v Ďolíčku.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331849-zbrojovka-sparta)

Slovácko - Sigma Olomouc 2:1

Odsouzena vyhrát poslední zápas doma proti Teplicím a doufat v prohru Příbrami je Olomouc. Sigma přitom měla v derby na Slovácku ideální podmínky zvítězit, týmu z Uherského Hradiště už v lize o nic nejde. Přesto se Hanáci sesypali a prohráli 1:2. Přes červenou kartu Šindeláře a gól Valenty z penalty ještě dokázali dorovnat, po hodině hry ale o vítězství Slovácka rozhodl Diviš.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331858-slovacko-sigma)

Viktoria Plzeň - Jablonec 1:2

Až v posledním domácím zápase sezony Plzeň poprvé prohrála. Viktoriáni při oslavách titulu prohrávali už po osmnácti minutách a dvou trefách Mingazova s Jabloncem 0:2. I když Ďuriš proměnil penaltu v druhém poločase, na tom, že Plzeň prohrála podruhé v řadě, už to nic nezměnilo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331855-plzen-jablonec)

Slovan Liberec - Zlín 4:3

Zlín zažil po skvělém podzimu tristní jaro, přesto má už v předposledním kole jisté, že si zahraje ligu i příští rok. Po porážkách Příbrami a Olomouce už totiž nemůže sestoupit. Na třetí místo se zase znovu posunul Liberec, který se Zlínem dvakrát prohrával a dvacet minut před koncem přišel o vedení, nakonec ale nad Ševci zvítězil 4:3 a posunul se na třetí místo v tabulce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331852-liberec-zlin)

Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 2:0

Mladá Boleslav na třetím místě, které držela velkou část sezony, možná neskončí. Opět ji o ně připravil Liberec, ale také ona sama, když prohrála na hřišti Bohemians 0:2. Klokani tak popáté v řadě neprohráli a posunuli se už na deváté místo. O dva góly domácích se postarali Lulič a Acosta.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331847-bohemians-mlada-boleslav)

Jihlava - Baník Ostrava 3:0

Ani příští sezona v první lize nezačne bez jihlavských fotablistů. Příslušnost mezi elitou si Vysočina zajistila doma proti Baníku i díky prohrám Příbrami a Sigmy. Nad Ostravou Jihlavští zvítězili 3:0 díky brankám Bazala, Hronka a Dvořáka.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331850-jihlava-banik)

Teplice - Dukla Praha 1:1

Tepličtí fotbalisté stejně jako v celé sezoně rozhodně nezazářili, splnili ale naprosté minimum a zachránili se v první lize. Rozhodly o tom prohry Příbrami a Olomouce, ale také remíza 1:1 doma s Duklou. Ta přitom v utkání vedla, stejně jako v mnoha jiných zápasech během této sezony ale přišla o tři body v závěru, když za Severočechy srovnal Fillo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331860-teplice-dukla)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články