Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Boleslav ztratila třetí místo, Bohemians opět neprohráli

Praha - Mladá Boleslav na třetím místě, které držela velkou část sezony, možná neskončí. Opět ji o ně připravil Liberec, ale také ona sama, když prohrála na hřišti Bohemians 0:2. Klokani tak popáté v řadě neprohráli a posunuli se už na deváté místo. O dva góly domácích se postarali Lulič a Acosta.

Utkání Bohemians - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

"Klokani" zahájili poslední zápas v sezoně před domácími fanoušky aktivněji, po deseti minutách převzala iniciativu Boleslav, ale na obou stranách se dlouho čekalo na vážnější příležitost. Hráči Bohemians se po ní ve 29. minutě už radovali z vedení, jenže rozhodčí Královec chybně odpískal hlavičkujícímu Mosquerovi ofsajd.

O osm minut později se Pražané přece jen branky dočkali, na konci pohledné kombinace Mosquery s Haškem byl Lulič a mířil přesně. Chorvatský záložník oslavil své úterní 20. narozeniny prvním gólem v české lize.

Trenér Boleslavi Jarolím o přestávce nahradil útočníka Mageru Kalabiškou a na hrot se vysunul Takács. Svůj jediný střelecký pokus, než uvolnil místo Barošovi, však poslal zblízka přímo na brankáře Zlámala. Prakticky z protiútoku mířil přesně Schick, ale za svého gólmana zaskočil Jánoš.

Je nám líto, video expirovalo.
Pivarník: Trénovali jsme tak, aby všichni hráči v sezoně věděli, co hrát

Královec vzápětí neuznal gól kvůli postavení mimo hru boleslavskému Ščukovi, prosadili se tak znovu domácí. Uruguayec Acosta se ocitl sám před Divišem a nezaváhal. Boleslav si vypracovala tlak, ale nedočkala se ani snížení. Barošovou nebezpečnou hlavičku vyrazil na roh Zlámal, dělovka Jánoše těsně minula břevno a jeho další tečovaný pokus krátce před koncem zlikvidoval znovu brankář.

Boleslav v první lize poprvé prohrála na stadionu v Ďolíčku. "Klokani" ji doma sice porazili už dvakrát, ale v roce 2010 to bylo na Strahově a o rok později v Edenu na stadionu Slavie. Dnes ukončená série 14 zápasů Boleslavi bez porážky trvala od únorové prohry 0:2 na Letné proti Spartě. 

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

Branky: 37. Lulič, 61. Acosta. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Kříž. ŽK: Čmovš, Baroš, Jánoš (všichni Boleslav). Diváci: 4702.

Bohemians 1905: Zlámal - Hašek (90. Škerle), Krch, Šmíd, Havel - Švec - Acosta, Lulič (69. Gajič), Jirásek (87. Akulinin), Mosquera - Schick. Trenér: Pivarník.
Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek (68. Klobása), Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Jánoš - Přikryl, Takács (58. Baroš), Čermák - Magera (46. Kalabiška). Trenér: Jarolím. 

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "I když jsme respektovali velkou sílu Mladé Boleslavi, chtěli jsme se s domácími fanoušky rozloučit vítězstvím. Jsem rád za všechny, že jsme to zvládli. Bylo vidět, že obě mužstva jsou takticky vyspělá, hra se odvíjela hlavně ve středu pole, my jsme se snažili ztížit soupeři rozehrávku. Dokázali jsme to pohlídat, i když Boleslav měla náznaky brejků. Šli jsme si za gólem. Ve druhém poločase jsme zápas zvládli takticky. Boleslav musela riskovat, dokázali jsme ustát šance, které měla, a naše šance jsme využili. Musím poděkovat celému mužstvu za výkon."
Karel Jarolím (trenér Mladé 
Boleslavi): "První poločas z naší strany byl směrem dopředu mizerný, začalo to už od rozehrávky, kdy jsme se nedostali pořádně do hry. Nakopávali jsme jen dlouhé balóny dopředu a v podstatě nic jsme z toho nedokázali vytěžit. Byli jsme málo aktivní už od zadáků. Když už tam byly slibné situace, tak jsme to dobře nevyřešili. Bohemka se dostala do vedení, takže pochopitelně byla na koni. Do druhé půle jsme udělali změny, chtěli jsme získat víc prostoru ve středu hřiště. Trochu jsme se do hry dostali, ale brankář Zlámal Bohemku podržel. Druhá branka myslím rozhodla o utkání. Bohemka vyhrála zaslouženě." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články