Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta uhájila druhé místo, nad Libercem sebevědomě zvítězila 3:0

Praha - Fotbalisté Sparty doma na Letné proti Liberci uhájili druhé místo v tabulce nejvyšší fotbalové soutěže, které zaručuje start v předkole LM. Svěřenci Zdeňka Ščasného nad Slovanem kouče Jindřicha Trpišovského zvítězili 3:0 zásluhou gólů Krejčího, Juliše a Konatého.

Lukáš Juliš (vpravo) se raduje s Petrem Jiráčkem ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Sparta ve středu v odvetě domácího poháru s Jabloncem nasadila hráče z juniorky a dorostu, takže do důležitého souboje se sousedem v tabulce postavila prakticky nejsilnější možnou sestavu. Pouze mezi náhradníky však zůstali Lafata s Váchou. Liberec se musel obejít bez brankáře Koubka, záložníka Shaly a Pulkraba, kteří ve Slovanu hostují právě z Letné.

Liberec dokázal držet krok se Spartou jen v úvodu prvního poločasu a po Pokorného střele nad už počítali šance jen domácí. Mareček s Dočkalem ještě neuspěli, povedlo se to až v 32. minutě Krejčímu, který se v lize prosadil poprvé od listopadu. Druhou branku přidal o sedm minut později Juliš a opět se pod ni přihrávkou podepsal Dočkal.

Domácí v dobrém výkonu pokračovali i po přestávce. V 50. minutě ještě Jiráčkovu hlavičku zblízka vychytal brankář Hladký, o chvíli později ale Dočkal našel Konatého a ten se sám před hostujícím gólmanem nemýlil. Liberec se dostal do hry až v závěru, jenže Vůchův pokus vyrazil Bičík a Machuča mířil těsně vedle.

Sparta, která v předchozích dvou kolech prohrála s Plzní a remizovala v Teplicích, tak zabrala v pravou chvíli a dvě kola před koncem má na druhém místě tabulky náskok pěti bodů před třetí Mladou Boleslaví. Čtvrtý Liberec, jenž prohrál po pěti výhrách za sebou, už ztrácí bodů sedm.

Sparta Praha - Slovan Liberec 3:0 (2:0)

Branky: 32. Krejčí, 39. Juliš, 51. Konaté. Rozhodčí: Hrubeš - Vlasjuk, Hock. ŽK: Brabec, Vácha - Bartl, Machuča. Diváci: 8817.

Sparta: Bičík - Zahustel (80. Vácha), Brabec, Costa, Krejčí - Konaté (74. Lafata), Dočkal, Mareček, Matějovský, Jiráček - Juliš (66. Fatai). Trenér: Ščasný.

Liberec: Hladký - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora (73. Bartošák) - Bartl, Sackey (40. Machuča), Folprecht, Breite, Vůch - Luckassen (64. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Myslím, že se projevilo, že jsme měli normální tréninkový týden. Na klucích to bylo znát a už ve středu si pochvalovali, že od února takový trénink neměli. Dneska jsme měli zápas od začátku v režii. Nechci, aby to vyznělo nabubřele, ale říkal jsem klukům, že když podáme normální výkon, tak to zvládneme, protože doma jsme silní a v poháru jsme Liberec porazili i v okleštěné sestavě."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Sparta vyhrála zaslouženě, dostali jsme školení ve výběru místa na hřišti. Začátek byl vyrovnaný, dokonce jsme byli aktivnější, ale to se postupně vytratilo. Sparta pak hrála kvalitně na míči a moc mě mrzí první gól, protože padl po autu, na který jsme se připravovali. Sparta potom dominovala a my odehráli nejhorší zápas sezony. Doufám, že boj o Ligu mistrů hráčům nohy nesvazoval, protože jsme si několikrát zdůrazňovali, že cíl už jsme splnili a už hrajeme jen o bonusy."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články