Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta v závěru vydřela výhru nad Příbramí a neztratila kontakt s Plzní

Praha - Minela gólmana hned v úvodu zápasu, dlouhé dobývání a množství zahozených tutovek. Už se zdálo, že Sparta vůbec nebude mít doma proti Příbrami svůj den a ztratí důležité body i reálnou šanci v boji o titul. Jenže v 66. minutě přece jen srovnal Dočkal a čtyři minuty před koncem Spartě tři body vybojoval po sérii spálených stoprocentních šancí kapitán Lafata. Sparta je tak nadále devět bodů za Plzní a má zápas k dobru.

Utkání Sparta - Příbram
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Sparta kvůli rozsáhlé marodce nastoupila s Kováčem na stoperu a na lavičce byla dokonce trojice juniorů Kadlec, Čapek a Sáček. Kvůli zranění chyběli Holek, Jiráček, Vácha, Zahustel s Mazuchem, po trestu za karty nemohl hrát ani Frýdek.

Na úvodní branku se na Letné čekalo pouze tři minuty a překvapivě šli do vedení hosté. Šabala nikterak nebezpečnou střelou z 30 metrů zaskočil brankáře Bičíka. Domácí gólman inkasoval laciný gól ve druhém utkání za sebou, když dal vzpomenout na chybu z úvodního duelu čtvrtfinále Evropské ligy ve Villarrealu.

Je nám líto, video expirovalo.
Lafata: Pro titul uděláme všechno

Inkasovaný gól Spartu nerozhodil, domácí naopak soupeře zatlačili. Velkou šanci na vyrovnání měl Costa, do tří jasných příležitostí se dostal i nejlepší střelec domácích Lafata, ale pokaždé mířil těsně vedle. Příbram do přestávky zahrozila jen jednou - po brejku střílel kousek nad Hnaníček.

Do druhé půle vstoupila Sparta šancí Krejčího, který stříleným centrem po zemi jen těsně minul levou tyč. Pak domácí posílili útok Julišem, ale do zakončení se dlouho nedostávali. Povedlo se jim to až v 66. minutě a hned vyrovnali. Příbramský gólman Hruška sice Dočkalovu střelu vyrazil, míč se ale stočil do branky.

Do další šance se Sparta dostala v 78. minutě, Hruška ale před dorážejícím Šuralem zakročil včas. O chvíli později se hostující brankář opět vyznamenal, tentokrát robinzonádou zlikvidoval Julišovu hlavičku.

Pět minut před koncem už byl na Lafatovu teč po Konatého centru krátký. Sparta, kterou ve čtvrtek na Letné čeká odveta s Villarrealem, díky svému kapitánovi vyhrála i dvanácté domácí utkání v sezoně. 

Sparta Praha - 1. FK Příbram 2:1 (0:1)

Branky: 66. Dočkal, 86. Lafata - 3. Šabala. Rozhodčí: Proske - Hájek, Kříž. ŽK: Costa - Štípek, Šabala, Zápotočný. Diváci: 7204.

Sparta: Bičík - Konaté, Brabec (57. Juliš), Kováč, Costa - Šural (82. Fatai), Matějovský, Mareček, Dočkal, Krejčí - Lafata (90.+1 Čapek). Trenér: Ščasný.
Příbram: Hruška - Mudra, Zápotočný, Hnaníček, Divíšek - Pilík, Tregler, Rezek, Štípek (79. Laňka) - Bednář, Šabala (90.+1 Brandner). Trenér: Tobiáš. 

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Kdybychom ztratili, tak by byl boj o titul vzhledem k našemu programu asi ztracen. David (Bičík) ví, že udělal strašnou chybu. Potkalo nás to podruhé za sebou a hrozně jsme si tím zápas zkomplikovali, protože jsme věděli, že Příbram zaleze dvojnásob. Bylo to špatné pro vývoj, ale naštěstí to padlo na začátku. Ale neházel bych to jen na něj, protože to, co udělal David vzadu, jsme udělali i vepředu, protože jsme zahazovali šance. Jsem zvědavý, v jakém stavu budou hráči po dnešním zápase, protože kvůli lehčímu zranění střídal Brabec. Doufám, že bude aspoň na další ligový zápas s Bohemkou. Na Villarreal vylučuju téměř jistě Holka s Mazuchem a doufám, že se může vrátit Jiráček. V pohotovostním režimu by mohl být na lavičce Zahustel a při dobré konstelaci možná i Vácha. Tým asi doplníme hráči z dorostu, ale nepředpokládám, že do zápasu by někdo z nich nastoupil."
Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Chtěli jsme využít toho, že Sparta je po poháru a třeba nás podcení, ale ukázalo se, že síla domácího týmu je hodně velká. Měli jsme štěstí, že jsme dali vedoucí gól a to nás nastartovalo do dobré nálady a bojovnosti, která nám vydržela po celé utkání. Je škoda, že zejména po přestávce jsme nezužitkovali některé brejky, mohli jsme Spartu pozlobit trochu víc. Sparta byla samozřejmě lepší a zřejmě vyhrála zaslouženě. Ale po bodu jsme sahali a myslím, že jsme na něj měli." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články