Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Mladá Boleslav otočila zápas v Příbrami a vyhrála 3:2

Příbram - Fotbalisté Mladé Boleslavi ve 23. kole první ligy otočili zápas na hřišti Příbrami a vyhráli 3:2. Na třetím místě tabulky tak udrželi tříbodový náskok na Liberec. Příbram přitom vedla už 2:0 po vlastní brance Ondřeje Kúdely a trefě Romana Bednáře, jenže pak hosté zabrali a zásluhou Jana Kalabišky a vlastního gólu Tomáše Zápotočného srovnali. V nastavení zařídil obrat z přímého kopu Jakub Rada. Boleslav tak v Příbrami vyhrála poprvé od roku 2006.

Mladá Boleslav v očekávání mnoha standardních situací vsadila na vysokou sestavu a Mageru podporoval podobně vytáhlý Takács. Jenže Příbram psychicky posílená minulou výhrou v Jihlavě od začátku favorita zatlačila a vytvořila si převahu.

Z úvodního tlaku ale vytěžila jen tvrdou střelu Pilíka vedle a několik závarů. Po čtvrthodině začali zlobit i hosté, ale Chramostovi sebral šanci rychlým vyběhnutím brankář Hruška a zblízka neuspěl ani Kúdela.

Ten se stal smolným hrdinou ve 20. minutě, kdy po dlouhém nákopu domácích po lehkém přistrčení od Bednáře ztratil rovnováhu a nechtěně patičkou poslal míč do vlastní branky za vybíhajícího Šedu.

Příbram si pak šťastné vedení hlídala. Hosté kombinovali jen kolem vápna a do nebezpečnějších pozic se nedostávali. Až těsně před poločasem musel Hruška vyškrábnout zpod břevna tečovanou střelu Jánoše.

Hned v úvodu druhé půle pak přišla pro Boleslav další rána, když po rohu napálil odražený míč Mudra, Šeda vyrazil střelu jen před sebe a Bednář pohotově zvýšil na 2:0. Boleslav na to zareagovala nasazením Baroše a Kalabišky, který už po pěti minutách na hřišti zařídil snížení. Jánošův centr propadl až ke Kalabiškovi, ten předskočil Krameše a dal premiérový ligový gól po zimním příchodu do Boleslavi a první v české nejvyšší soutěži od listopadu 2010.

Příbram si náskok hlídala až do 84. minuty, kdy přišel dlouhý centr Rady, který propadl k Zápotočnému a ten nechtěně tečoval míč do vlastní branky. A to nebylo od hostů vše. V nastavení vybojovali slibnou standardní situaci, míč si postavil k přímému kopu Rada a tvrdou střelou do šibenice na stranu gólmana zaskočil reprezentačního kolegu mezi tyčemi Hrušku.

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:3 (1:0)

Branky: 20. vlastní Kúdela, 47. Bednář - 57. Kalabiška, 84. vlastní Zápotočný, 90.+1 Rada. Rozhodčí: Jílek - Kotík, Dobrovolný. ŽK: Tregler, Suchan, Krameš - Fleišman.

Příbram: Hruška - Krameš, Tregler, Zápotočný, Mudra - Hnaníček - Štípek (79. Brandner), Pilík, Suchan (84. Vošahlík), Rezek - Bednář. Trenér: Tobiáš.

Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman (78. Klobása) - Ščuk, Rada - Čermák, Takács (54. Baroš), Chramosta (52. Kalabiška) - Magera. Trenér: Jarolím.

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Dnes jsme se přesvědčili, jak je tenká nitka mezi vítězstvím a prohrou. Byli jsme dobře připraveni na soupeře, bojovali, hráli poctivý fotbal, nepouštěli je do šancí, vedli, všechno vypadalo, že to bude v pořádku. Ale během druhého poločasu se vše obrátilo. Dovolili jsme soupeři vyrovnat a poté vítězství strhnout na svou stranu. Je to mrzuté, ale na druhé straně jsem rád, že jsme výkonem navázali na výhru z Jihlavy a dali dvě branky. Mužstvo pracovalo a makalo, jen jsme měli méně štěstí. Na Olomouc máme náskok čtyři body a nechceme to pustit. My ty body nahrajeme a tu ligu udržíme."

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Jsem rád, že jsme nepříznivý zápas otočili, přestože se nevyvíjel dobře. Příbram šla do vedení po našich chybách, ale my jsme věděli, že body potřebujeme. Nevypadalo to s námi dobře, i kvůli terénu, ale naštěstí vyšly korektury v sestavě a přišla kontaktní branka. Pak jsem věřil minimálně ve vyrovnání. Nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo a pro Příbram to je možná až moc kruté. Při vyrovnávací brance jsme měli štěstí, ale tak to chodí. Já osobně bych byl strašně naštvaný, když bychom vedli o dvě branky a přesto prohráli. S Radou jsem byl dnes spokojený. Je nebezpečný kolem šestnáctky, já mu to říkám pořád. Potřebujeme ho před brankou. U první branky jsem se ani nevšiml, že byla vlastní. Kúdela ale říkal, že tam bylo postrčení. Každopádně chyba byla u Šedy. Byla to soubojová situace a Šeda tam neměl co dělat. Je to tedy především chyba brankáře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články