Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Plzeň si chce v souboji proti Jihlavě udržet šestibodový náskok před Spartou

Praha – Po páteční předehrávce mezi Olomoucí a Ostravou je v lize na programu dalších pět zápasů. Lídr z Plzně se bude snažit prodloužit svoji sérii výher doma proti Jihlavě. Druhou Spartu čeká výjezd na hřiště Slovácka. Venku se představí i třetí Mladá Boleslav a čtvrtý Liberec. Středočeši zajíždí do Příbrami, Slovan se utká s Bohemians 1905. Utkání s předzápasovým programem sledujte na ČT sport od 19:30.

Plzeň v nejvyšší soutěži zdobí výborná forma. Obhájce titulu vyhrál jedenáctkrát za sebou a pokud uspěje i v sobotu večer, vytvoří nový klubový rekord. "Pokusíme se udržet na vítězné vlně co nejdéle. Kluci si uvědomují, že začíná finální část sezony a třeba v Liberci jsem viděl strašně důležité vlastnosti týmu, jako jsou soudržnost, bojovnost a velká chuť vítězit," uvedl trenér Viktorie Karel Krejčí.   

Jihlava ale nepatří mezi oblíbené soupeře Západočechů, kteří vyhráli pouze čtyři z devíti vzájemných duelů. "Vysočina nás umí potrápit. Viděl jsem několik jejich zápasů a dělají na mě dojem, že jim venkovní zápasy sedí více než doma. Je to organizované, disciplinované mužstvo, které umí i zakombinovat, má dobrou přechodovou fázi do útoku a jejich brejky jsou nebezpečné. Nemají co ztratit a nedají nám nic zadarmo," upozornil Krejčí.   

Plzeň vede tabulku o šest bodů před Spartou, která má k dobru zápas s Duklou. Letenští se v Uherském Hradišti chtějí úspěšně naladit na čtvrteční úvodní čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu. Se Slováckem má Sparta výbornou bilanci, protože od poslední ligové porážky ze září 2005 vyhrála všech 16 vzájemných soubojů.   

"Je rozdíl, jestli nastoupí Došek, nebo ne. Když hraje, tak pokud je Slovácko napadáno, nakopávají na něj míče a stahují se k němu," uvedl kouč Sparty Zdeněk Ščasný. "Když hrají bez něj, tak mají několik rychlostních hráčů a snaží se kombinovat po zemi," doplnil trenér, jehož tým ve středu postoupil přes Liberec do semifinále domácího poháru.  

Nejproduktivnější ligový celek Mladá Boleslav bude hájit třetí místo na půdě Příbrami, kde se jí příliš nedaří. Z posledních sedmi ligových zápasů u Litavky uhrál výběr trenéra Karla Jarolíma body jen za čtyři remízy.   

Čtvrtý Liberec tři dny po čtvrtfinálové odvetě MOL Cupu na Letné (0:2) čeká další utkání v Praze. Tentokrát Slovan hraje na půdě Bohemians 1905, kteří doma drží šňůru sedmi utkání bez porážky. "Doufám, že na Bohemce protrhneme naši střeleckou smůlu, protože když sečtu poslední dva pohárové zápasy se Spartou, tak bylo až do nebe volající, jaké šance nedáme. Navíc jsme nedali gól ani se Slováckem a s Plzní, takže se na střelbu a koncovku zaměřujeme v přípravě," řekl liberecký trenér Jindřich Trpišovský.  

Pátou Slavii po prohře 1:3 v derby se Spartou venku čeká další pražský rival. Dukla však v dosavadních jedenácti zápasech samostatné ligy "Sešívané" neporazila, navíc prohrála tři z posledních čtyř kol bez vstřeleného gólu. V sobotu se ještě Brno představí v Teplicích, kde vyhrálo čtyři z posledních pěti utkání. Jablonec přivítá nováčka Zlín, jenž na jaře získal jediný bod a pouze jednou skóroval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články