Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ďuriš po zpackaném pokutovém kopu: Barceloně penalty taky nejdou

Plzeň - Pohledný výkon a vysokou výhru 4:0 si připsala Plzeň ze zápasu s Příbramí. Jednou z mála kaněk byla penalta, kterou neproměnil Michal Ďuriš. Trenéra Karla Krejčího již neproměňování pokutových kopů trápí a hledá způsoby, jak situaci napravit.

Utkání Plzeň - Příbram
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Barcelona je ještě mnohem kvalitnější tým než my, ale má při penaltách ještě horší statistiku. Takže jen o kvalitě hráčů to nebude," připomněl Ďuriš, že hvězdy Barcelony v čele s Lionelem Messim v tomto ročníku zahodili už osm penalt. "Není nám to souzené, asi to budeme muset víc trénovat. Sám nevím, kde je chyba," dodal.

Také plzeňský trenér Karel Krejčí připustil, že ho neproměňování pokutových kopů trápí. "Je to už taková naše noční můra. Trvá to už roky," připomněl, že Viktoria měla s penaltami problémy i v předchozích sezonách. "Natrénovat se to snad ani nedá, protože je to o psychice a ten stres na tréninku nenasimulujete. Asi budeme muset vymyslet nějakou soutěž. Musíme prostě najít někoho psychicky odolného," prohlásil Krejčí.

Penaltu už v tomto ligovém ročníku zahodili vedle Ďuriše i Daniel Kolář a Jan Kovařík. Tentokráte si o zahrávání penalty říkal David Limberský, který neuspěl v březnu 2013 proti Ostravě a tehdy mu trenér Pavel Vrba dal pětiletý zákaz. "David tady měl rodinu, tak chtěl dát gól. Měl na to chuť, ale kluci vnímají boj o krále střelců a přejí Michalovi, aby to vyhrál. Proto asi nechali kopat jeho," uvedl Krejčí.

Ďuriš však při svém pokusu ani netrefil branku. "Věřil jsem si, že ji dám. Minule nedal Dan Kolář, teď jsem byl na řadě já, ale otázka je, kdo bude na řadě příště. Možná brankář Matúš Kozáčik," konstatoval Ďuriš. Právě jméno plzeňského gólmana při penaltě za stavu 3:0 vyvolávali i domácí fanoušci. "Musíme prostě najít střelce. Možná toho Matúše, jak to vyvolával kotel," přidal se Krejčí.

Jinak ale Plzeň zejména ve druhé půli nad Příbramí dominovala, a to i zásluhou Ďuriše, který byl po celé utkání velmi aktivní. Slovenský reprezentant nejprve přihrál na úvodní gól Františku Rajtoralovi a hned v úvodu druhé půle vedení navýšil po sólu od poloviny hřiště střelou mezi nohy brankáře Aleše Hrušky. "Tomáš Hořava to dal krásně za obranu a já to pak trefil trošku se štěstím. Gól už jsem potřeboval," připustil Ďuriš, že ho jarní střelecké trápení mrzelo.

Už v minulém kole dal v Olomouci gól, který však sudí neuznali, jelikož viděli při centru míč za brankovou čárou. Dnes navíc Ďuriš v první půli trefil tyč. "To už jsem si říkal, že mi to není souzené. Nakonec jsem to ale zlomil. Gólů mohlo být i víc, ale musím být rád za jeden," dodal sedmadvacetiletý střelec. Jeho výkon ocenil i Krejčí. "Na Michalovi jsme viděl, že to čekání na gól chtěl přerušit. Byl hodně vidět, byl hodně v pohybu a odehrál nejlepší jarní utkání," chválil plzeňský trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články