Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Spartu zachránila Váchova rána z poslední minuty, Plzeň přejela Příbram

Praha - Dlouho to vypadalo, že Sparta ztratí důležité body v boji o titul, nakonec však vítězství nad Jabloncem zařídil v poslední minutě Vácha svou dalekonosnou ranou. Důležitou bitvu v boji o evropské poháry nezvládla Slavia, která prohrála na hřišti Mladé Boleslavi 1:2. Sešívaní tak potřetí v řadě nezvítězili na hřišti soupeřů. Krok k záchraně naopak učinila Jihlava, která zvládla klíčový duel s Olomoucí a vyhrála 2:1.

Radující se Lukáš Vácha
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Sparta Praha - Jablonec 2:1

Nádhernou ranou z poslední minuty rozhodl utkání Sparty s Jabloncem Lukáš Vácha a Letenští zvítězili 2:1. Sparťané se na vítězství nadřeli, v první půli poslal Severočechy do vedení Ján Greguš, do poločasu však srovnal David Lafata. Spartu po nepříliš přesvědčivém výkonu zachránil až Váchův pokus, a Letenští tak dotáhli náskok Plzně na tři body. Viktoria ale ještě dnes hraje s Příbramí a Sparta má k dobru odložený zápas s Duklou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/328483-sparta-porazila-jablonec-2-1-vyhru-zaridil-v-zaveru-zapasu-vacha)

Viktoria Plzeň - Příbram 4:0

V čele ligy se o šest bodů udržela Plzeň, která na domácím hřišti vydolovala povinné vítězství nad Příbramí. Viktoria Středočechy smetla díky čtyřem krásným brankám 4:0, navíc neproměnila penaltu. Příbram tak zůstává na 13. místě a stále má pětibodový náskok na záchranu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/328508-viktoria-plzen-smetla-pribram-a-udrzela-si-naskok-pred-spartou)

Liberec - Slovácko 0:0

Liberečtí fotbalisté nevyužili zaváhání Slavie v Mladé Boleslavi, i přesto si ale pojistili čtvrté místo zajišťující evropské poháry. Slovan v domácím utkání proti Slovácku nevyužil čtvrthodinové přesilovky po vyloučení Patrika Šimka v 76. minutě a jen remizoval 0:0. Od Slavie jej tak dělí nyní tři body, Slovácko zůstává sedmé.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/328495-liberec-presilovku-nevyuzil-a-se-slovackem-jen-remizoval)

Mladá Boleslav - Slavia 2:1

Slavii se nepodařilo přiblížit se evropským pohárům. V Mladé Boleslavi prohrála 1:2 a zatímco modrobílí si upevnili třetí místo, Slavia zůstane na páté příčce. Rozhodla o tom kromě jiného i sporná penalta za zákrok na Jana Chramostu, kterou proměnil Lukáš Magera. Na trefu Jakuba Rady pak dokázal už jen v závěru zápasu zareagovat Muris Mešanovič, a Slavia tak venku potřetí v řadě nevyhrála.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/328452-slavia-padla-v-boleslavi-a-zkomplikovala-si-boj-o-pohary)

Jihlava - Sigma Olomouc 2:1

Zásadní vítězství v bitvě o záchranu vybojovali jihlavští fotbalisté. Vysočina si na domácím hřišti poradila se Sigmou 2:1 a otočila stav skóre, když Olomouc vedla od 33. minuty trefou Fanty. O obě branky Jihlavy se přitom postaral Petr Hronek. Jihlava tak má na čtrnáctém místě čtyřbodový náskok na patnáctou Olomouc.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/328442-jihlava-nakrocila-k-zachrane-otocila-klicovy-duel-s-olomouci)

Bohemians 1905 - Teplice 1:1

Teplice díky parádní Potočného trefě z voleje v 95. minutě nastavení vybojovaly důležitý bod v boji o záchranu na hřišti Bohemians 1905. Severočeši v Ďolíčku remizovali 1:1, když dokázali odpovědět na úvodní trefu Patrika Schicka. Bohemians ale přes ztrátu prodloužili svou sérii neporazitelnosti na devět zápasů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/328439-potocny-paradni-ranou-z-95-minuty-vystrelil-teplicim-bod-z-dolicku)

Baník Ostrava - Dukla Praha 1:2

Dukla potvrdila roli favorita a vítězstvím 2:1 v Ostravě se od sestupového pásma vzdálila již na devět bodů. Pražané venku vyhráli poprvé po jedenácti měsících, přestože na půdě posledního týmu tabulky prohrávali. Baník podobně jako proti Slavii vedení neudržel. Ještě do poločasu hosté skóre obrátili po gólech Ondřeje Vrzala a Tomáše Bergera.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/328498-banik-znovu-neudrzel-vedeni-a-podlehl-dukle)

Zbrojovka Brno - Zlín 2:0

Ani na hřišti Zbrojovky se Zlínu nepodařilo v jarní části sezony bodovat, a Ševci tak i napočtvrté prohráli, když v Brně padli 0:2. Naopak Zbrojovka se minimálně do neděle posunula na šesté místo v tabulce a potvrdila výbornou formu na domácí půdě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/328443-trapeni-zlina-pokracuje-prohral-i-v-brne)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články