Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia padla v Boleslavi a zkomplikovala si boj o poháry

Mladá Boleslav - Slavii se nepodařilo přiblížit se evropským pohárům. V Mladé Boleslavi prohrála 1:2 a zatímco modrobílí si upevnili třetí místo, Slavia zůstane na páté příčce. Rozhodla o tom kromě jiného i sporná penalta za zákrok na Jana Chramostu, kterou proměnil Lukáš Magera. Na trefu Jakuba Rady pak dokázal už jen v závěru zápasu zareagovat Muris Mešanovič, a Slavia tak venku potřetí v řadě nevyhrála.

Ilustrační foto

Oba trenéři, kteří dříve úspěšně působili v soupeřově klubu, neměli k dispozici nejsilnější sestavu. Za domácí místo zdravotně indisponovaného Kysely nastoupil na pravém beku Jánoš, scházeli i Pauschek a Polom. Trest za vyloučení si odpykal Baroš, ale na hrotu útoku hrál Chramosta.

Slavii kvůli dohodě klubů chyběli Vukadinovič s Štohanzlem a zranění Bílek, Bořil a se svalem brankář Berkovec. Poprvé po příchodu z Ostravy tak v soutěžním utkání za Pražany chytal Pavlenka a hned ve třetí minutě jeho pravou tyč těsně minul Čermák.

V první půli byli aktivnější Mladoboleslavští, kteří lépe kombinovali a drželi míč v úctyhodných 79 procentech času. Ščukovu střelu v šesté minutě vyrazil Pavlenka a další Čermákův pokus skončil těsně vedle. Na druhé straně v 21. minutě šel do brejku po chybě domácích v rozehrávce Škoda, ale vracející se Čmovš stačil zasáhnout. Domácí pokračovali v převaze. Chramostovo zakončení zablokoval obránce a těsně před pauzou hlavičkoval po rohu těsně mimo Čmovš.

Do vedení se domácí dostali až dvanáct minut po přestávce. Chramosta se ve vápně při pokusu o střelu po kontaktu s Frydrychem skácel na zem, Ardeleánu odpískal penaltu a slávistického stopera, jenž měl jednu žlutou kartu, vyloučil. Magera z pokutového kopu poslal Pavlenku na druhou stranu a připsal si 50. ligový gól. Proti verdiktu sudího protestoval kouč Slavie Uhrin tak vehementně, že ve svém bývalém působišti musel na tribunu.

Hosté navzdory oslabení poslali na trávník ke Škodovi a Železníkovi třetího útočníka Mešanoviče a v polovině druhé půle dvakrát marně žádali penaltu. Na druhé straně protáhl Pavlenku Čermák. Mešanovič hru hostů výrazně rozhýbal a dostal se do tří šancí. V té největší ale v 77. minutě mířil mimo.

Slavia v oslabení začala hrát svůj nejlepší fotbal a vyrovnání měl na noze Souček, který ale na tři góly z minulého kola nenavázal, protože ho vychytal Šeda. V 85. minutě naopak domácí přidali pojistku, když se po Čermákově přiťuknutí zdálky pěkně trefil Rada. V poslední minutě ještě zdramatizoval závěr hlavičkou po Kenijově centru střídající Mešanovič, ale první jarní prohru Slavie už neodvrátil. Kenija z poslední šance minul.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 2:1 (0:0)

Branky: 57. Magera z pen., 85. Rada - 90. Mešanovič. Rozhodčí: Ardeleánu - Wilczek, Kotík. ŽK: Ščuk, Chramosta, Jánoš - Frydrych, Piták. ČK: 90.+1 Kúdela - 56. Frydrych. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada - Kalabiška (83. Přikryl), Magera (89. Takács), Čermák - Chramosta (75. Baroš). Trenér: Jarolím.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Frydrych, Deli, Jablonský - Mihalík (62. Mešanovič), Souček, Hušbauer, Zmrhal (78. Kenija) - Železník, Škoda (87. Piták). Trenér: Uhrin ml. 

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Myslím, že jsme do zápasu dobře vstoupili. Snažili jsme se hrát kombinační fotbal, což se celkem dařilo. V prvním poločase tam byly situace, které jsme mohli zakončit líp. Stejně tak jsme vstoupili do druhé půle, hru jsme měli poměrně pod kontrolou a nakonec jsme se dostali do vedení, navíc Slavia šla do oslabení. Pak ještě chvíli to bylo v pořádku, ale Slavia pak udělala nějaké změny a my jsme nebyli schopni na to zareagovat. Nepodrželi jsme balon a závěr jsme zdramatizovali v podstatě sami. Slavia se dostala na rozdíl gólu a byla tam ještě nebezpečná standardka, navíc nesmyslné vyloučení Kúdely. Ale jinak musím hráče pochválit za to, že většinu zápasu jsme praktikovali to, co jsme chtěli hrát. Je to pořád pro mě specifický zápas, lhal bych, kdybych říkal něco jiného. Každá ztráta, obzvlášť v domácím prostředí a se soupeřem, který má stejné ambice jako my, by asi bolela. Je to dobré, ale nemůžeme si myslet, že máme vyhráno."
Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "Vstoupili jsme do utkání strašně pasivně, Boleslav nás přehrávala v záloze a hlavně po stranách. Naši krajní obránci nebyli stoprocentní. Měli oba dva v týdnu chřipku, ale museli nastoupit, protože tam jiné hráče na kraji nemáme. Kupodivu jsme začali hrát, až když nás bylo o jednoho méně. To jsme byli hodně aktivní, vytvořili jsme si víc šancí než za celou dobu, kdy jsme hráli v jedenácti. Jsem spokojený akorát za ty minuty, které jsme odehráli po penaltě. Jinak myslím, že jsme schopni odehrát lepší utkání. Penaltovou situaci jsem neviděl. Panu rozhodčímu jsem řekl akorát svůj názor, a on mě vykázal. Byl jsem nespokojený se zákrokem na Škodu, pak byl druhý zákrok a písknul až ten proti nám. Řekl jsem mu, že měl písknout ten první a vykázal mě. Úplně to utkání nebude rozhodovat o tom, kdo bude třetí a čtvrtý. Samozřejmě máme míň bodů než Boleslav a Liberec, ale těch utkání je ještě hodně. Určitě soupeři ztratí a my nesmíme ztratit." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články