Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trápení Zlína pokračuje, prohrál i v Brně

Brno - Ani na hřišti Zbrojovky se Zlínu nepodařilo v jarní části sezony bodovat, a Ševci tak i napočtvrté prohráli, když v Brně padli 0:2. Naopak Zbrojovka se minimálně do neděle posunula na šesté místo v tabulce a potvrdila výbornou formu na domácí půdě.

Utkání Brno - Zlín
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Zlín vsadil na pozornou defenzivu s důsledným pokrytím nejlepšího střelce Zbrojovky Řezníčka a trpělivě čekal na příležitost k protiútokům. Z územní převahy zahrozili Brňané poprvé v 10. minutě, kdy Paškova dorážka skončila na tyči.

Kromě této šance se ale domácí fotbalisté dlouho k další slibnější možnosti ke skórování nedostali. Více gólových příležitostí si vypracoval Zlín, který ale narážel na pozorného brankáře Melichárka. Ten po čtvrt hodině vyboxoval Janíčkovu tvrdou střelu ze dvaceti metrů a postupně také Diopovu tečovanou dorážku a Poznarovu ránu.

Na druhé straně se ve 37. minutě po Řezníčkově centru dostal k zakončení nabíhající Hyčka, jehož ránu pod břevno brankář Holý vyrazil. Z tlaku se Zbrojovka vypracovala několik trestných kopů. Ze dvou z nich Zavadil mířil nepřesně. Vyšel mu až třetí pokus minutu před koncem poločasu, kdy se mu podařilo z levé strany střelou z pětadvaceti metrů vstřelit úvodní branku.

Těsně před přestávkou mohl Zlín po špatné rozehrávce soupeře vyrovnat, za brankáře Melichárka zasprintoval ještě stoper Buchta, který stačil míč těsně na brankové čáře odkopnout do zámezí.

Po změně stran Zlín více otevřel hru. V 53. minutě po rohovém kopu zcela volný Diop jen mířil do rukou Melichárka. Jenže z útoku do otevřené obrany Pašek v 57. minutě stačil přistrčit míč Hyčkovi, který prostřelil brankáře Holého a pojistil vedení.

Po druhém gólu se Zbrojovka zatáhla do defenzivy. Územní převaze Zlína chyběla přesnější kombinační souhra a ke zvratu nepomohlo ani zařazení útočníka Fantiše. Zlín už ve čtvrtém ligovém zápase v Brně neskóroval.

Zbrojovka Brno - Fastav Zlín 2:0 (1:0)

Branky: 44. Zavadil, 57. Hyčka. Rozhodčí: Paták - Vlasjuk, Hrabovský. ŽK: Pašek - Hájek, Matejov, Živulič, Janíček. Diváci: 4342.

Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Pašek (80. Chrien), Zavadil, Malík, Lacko (90. R. Buchta), Lutonský (70. Škoda) - Řezníček. Trenér: Kotal.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov (46. Hubáček) - Vukadinovič, Živulič (56. Holík), Janíček, Koreš - Poznar (70. Fantiš), Diop. Trenér: Páník. 

Václav Kotal (trenér Brna): "Zlín hrál v posledních třech zápasech dobře, pouze nedával góly. Těžko se mu nahrazuje odchod střelce Železníka. Důležité pro vývoj utkání bylo, že jsme v prvním poločase dostali soupeře pod tlak. Lépe jsme kombinovali i zakládali útoky. Paradoxně měl ale Zlín z brejků více šancí. Gól Zavadila do šatny nám umožnil hrát ze zajištěné obrany. Chtěli jsme dát co nejrychleji druhý gól, což se nám podařilo. Kluci už potom měli strach z chyby, odkopávali jsme míče. Dostali jsme se pod tlak. Situace, které si soupeř vypracoval, jsme ale zvládli a uhráli doma další nulu."
Bohumil Páník (trenér Zlína): "První poločas nás Brno dostalo pod tlak. My jsme hrozili z rychlých protiútoků. Měli jsme možnosti, ze kterých jsme mohli dát gól. Dostali jsme se ale do situace, že branky nedáváme. Brno využilo poslední standardní situaci v poločase. Pokud inkasujeme první gól, tak těžko zápas otáčíme. Ve druhém poločase za podpory větru jsme se dostali do hry. Měli jsme převahu, ale když nedáváme góly, tak nemůžeme vyhrát. Druhý inkasovaný gól z úhlu jsme si měli pohlídat." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články