Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihlava nakročila k záchraně, otočila klíčový duel s Olomoucí

Jihlava - Zásadní vítězství v bitvě o záchranu vybojovali jihlavští fotbalisté. Vysočina si na domácím hřišti poradila se Sigmou 2:1 a otočila stav skóre, když Olomouc vedla od 33. minuty trefou Fanty. O obě branky Jihlavy se přitom postaral Petr Hronek. Jihlava tak má na čtrnáctém místě čtyřbodový náskok na patnáctou Olomouc.

Utkání Jihlava - Sigma Olomouc
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Z pohledu obou soupeřů šlo o zápas jara, jelikož šlo o přímý souboj o únik z pásma sestupu. Oba sobotní soupeři tak v boji o záchranu potřebovali bodovat naplno. Nejdříve mohl domácí po dvaceti minutách rozveselit kapitán Vaculík. Kučera vybojoval na útočné polovině míč, zkombinoval s Hronkem, jenž ještě přihrál na pravou stranu Vaculíkovi, jeho střela levou nohou postrádala razanci i přesnost.

Hned z protiútoku střelou z dvaceti metrů zahrozil Houska, ale po půl hodině už se Hanáci radovali z vedení. Šulek na polovině ztratil míč, Falta využil vyřazené defenzivy domácích, obešel Hanuše a pohodlně poslal míč do prázdné brány. Vyrovnání přišlo pět minut před pauzou. Šulek na pravé straně uvolnil Vaculíka, který ve vápně na přední tyči našel hlavu Hronka a posila ze Slavie dala druhý gól v řadě.

O tom, že středopolař Hronek bude stále jediným střelcem domácího týmu v rámci jarní části sezony, bylo jasno i krátce po pauze, když se prosadil i v 48. minutě. Vaculík jako přes kopírák centrem z pravé strany našel ve vápně opět Hronka a ten tentokrát na zadní tyčí poslal míč do sítě.

Hosté poté vsadili vše na útok, ale obranný val Jihlavy ve zbytku zápasů už nepřekonali. Domácí spoléhali na rychlé brejky, ale ani Jihlavané z nich nebyli nijak výrazně nebezpeční. Cennou výhru však uhlídali.

Vysočina Jihlava - Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

Branky: 40. a 48. Hrobek - 33. Falta. Rozhodčí: Jílek - Urban, Pochylý. ŽK: Voltr - Houska, Štěrba. Diváci: 2893.

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek - Voltr (90. Jungr), Hronek, Vaculík (82. Kukol) - Dvořák (59. Bazal). Trenér: Hipp.
Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Radakovič, Vepřek - Houska, Šindelář (56. Plšek) - Navrátil (67. Chorý), Petr (58. Ordoš), Falta - Mahmutovič. Trenér: Jílek. 

Michal Hipp (trenér Jihlavy): "Paradoxně to byl z naší strany na jaře nejhorší výkon a máme první jarní vítězství. Mimořádně si ho cením. I když to není nejdůležitější vítězství v této sezoně, ale bylo to důležité. Máme před sebou ještě řadu zápasů, které musíme zvládnout. Hronek je pro nás momentálně velmi cenný hráč. V prvním poločase se nám nedařilo. Kučera hrál příliš vysoko, i proto jsme inkasovali. Vyhráli jsme bitvu, ale ne válku. ještě před sebou máme deset zápasů a aktuální náskok při tříbodovém systému nic neřeší."
Václav Jílek (trenér Olomouce): "Tyto zápasy rozhoduje víc než fotbalová kvalita mentální odolnost, odolnost vůči tlaku a tak dále. A to jsme dnes neměli. Na soupeře ztrácíme čtyři body, a to z našeho pohledu vidím jako velmi problematické. Chtěli jsme konečně začít zápas tím, že půjdeme do vedení. To se povedlo, ale paradoxně nám to ublížilo. Byli jsme laxní. Inkasovali jsme těsně před pauzou, a i když jsme si o půli řekli, co budeme hrát, nechali jsme si dát druhý gól. Hráči se vydali, ale byla to křeč." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články