Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Potočný parádní ranou z 95. minuty vystřelil Teplicím bod z Ďolíčku

Praha - Teplice díky krásné Potočného trefě z voleje v 95. minutě nastavení vybojovaly důležitý bod v boji o záchranu na hřišti Bohemians 1905. Severočeši v Ďolíčku remizovali 1:1, když dokázali odpovědět na úvodní trefu Patrika Schicka. Bohemians ale přes ztrátu prodloužili svou sérii neporazitelnosti na devět zápasů.

Utkání Teplice - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Pražané asi po čtvrt hodině převzali iniciativu a po několika náznacích se ve 28. minutě ujali vedení. Čögley na pravé straně vysunul Hubínka, ten před brankou našel nehlídaného Schicka a nejlepší střelec "Klokanů" dal umístěnou hlavičkou šestý ligový zásah v sezoně.

Schick pak obešel Ciskaridzeho a výbornou přihrávkou našel Bartka, který však zakončil jen do náručí připraveného brankáře Chudého. Teplice si největší šanci vypracovaly až těsně před pauzou, kdy Kukecovu hlavičku chytil Zlámal.

Druhý poločas moc zajímavých momentů nenabídl. V 63. mohl přidat domácí pojistku Čížek, ale po úniku na pravé straně napálil břevno. Bohemians dobře bránili a podnikali rychlé protiútoky. Jeden z nich v závěru nevyužil střídající Mikuš, kterého dokázala zablokovat hostující obrana.

Teplice až v nastaveném čase po ošetřování otřeseného obránce Lüftnera vyrovnaly, když se povedenou ranou z voleje prosadil náhradník Potočný. Pro Severočechy to byl první ligový gól po 344 minutách.

Bohemians Praha - FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 28. Schick - 90.+4 Potočný. Rozhodčí: Jech - Dobrovolný, Kubr. ŽK: Jirásek, Bartek, Havel - Ciskaridze. Diváci: 4633.

Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel - Švec - Acosta (46. Jirásek), Hubínek, Čížek, Bartek (89. Akulinin) - Schick (65. Mikuš). Trenér: Pivarník.

Teplice: Chudý - Hora, Lüftner, Ciskaridze, Krob - Kodeš - Gregáň (80. Nivaldo), Kukec (71. Táborský), Vachoušek, Fillo - Kapolongo (56. Potočný). Trenér: Vavruška.

Roman Pivarník (trenér Bohemians 1905): "Byl to takový ubojovaný zápas. Šli jsme do vedení z pěkné situace. Zápas jsme hráli trošku bojácně, nebyli jsme schopní se dostat do hry. Ve druhém poločase se to trošičku zlepšilo, škoda té Čížkovy střely. Chtělo to dát druhý gól. Viděl jsem problém v tom, že tři hráči z našeho mužstva hráli totálně podprůměrně. To bylo něco hrůzostrašného. Hrát se sedmi hráči je pak složité. Hráči vědí, jak mají uhrát závěr zápasu za stavu 1:0. Tuto sezonu to ale vůbec neuhráváme. Většinou si na konci hráči dělají, co chtějí. Několikrát jsem je na to upozorňoval a byla to otázka času, kdy se někteří budou muset poučit z vlastních chyb. Bohužel v tomto zápase se to právě stalo."

David Vavruška (trenér Teplic): "V týdnu bylo u nás velké dusno, spoustu věcí jsme si vyříkávali. Hráči to vzali za správný konec, dneska to bylo vidět, utkání odjezdili. V hlavách jsme ale měli trochu respektu, že se nám nedaří a vyvrcholilo to brankou. Kromě té hlavy Schicka a břevna ve druhé půli si ale nevybavuji, že by Bohemka měla nějakou šanci. My se tam také horko těžko dopracovávali. Kdybychom tady dneska prohráli, považoval bych to za nespravedlivé. Minimálně tohle jsme si zasloužili. Nějaký drobný úspěch jsme potřebovali. Vím, že tohle je trefa, kterou Roman umí. Doufal jsem v to. Když jsem viděl, jak to padá k němu, tak jsem byl v očekávání. Tohle mohlo skončit na tramvaji, nebo tak, jak to skončilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články