Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Baník dostal od Baroše zabrat, Boleslav suverénně vyhrála

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi v 17. kole první ligy doma porazili poslední Ostravu 3:0 a na třetím místě tabulky získali před pronásledovateli tříbodový náskok. Zasloužil se o to hlavně Milan Baroš, který se proti svému bývalému klubu prosadil hned dvakrát. Třetí gól dal Aleš Čermák. Baník prohrál venku v lize podvanácté za sebou.

Milan Baroš slaví gól Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK

V sestavě Mladé Boleslavi se již objevila čerstvá posila Jánoš, jehož přestup ze Sparty byl oznámen dnes. Ve středu zálohy nahradil Radu, který na podzim nastupoval pravidelně v zahajovací jedenáctce.

Na hrotu domácího útoku pak nechyběl ostravský odchovanec a patriot Baroš, který svůj bývalý klub vůbec nešetřil. Už v úvodu předvedl hezkou individuální akci, ale hostující obrana ještě nebezpečí zažehnala.

Ve 14. minutě však už bývalý reprezentační kanonýr udeřil. Po autovém vhazování předvedla Mladá Boleslav hezký brejk, Chramosta utekl, přiťukl míč rozběhnutému Barošovi a ten tváří v tvář brankáři Šromovi nezaváhal. Z úcty k Baníku svou branku neslavil a jen omluvně zvedl ruce.

Ostrava pod novým trenérem Petrželou hrála aktivně, snažila se kombinovat, ale na útočné třetině působil mladý tým často naivně a nedokázal se výrazněji prosadit. Domácí gólman Šeda tak byl téměř bez práce.

Mladá Boleslav se snažila využívat vysokého postavení defenzivy Baníku a pasy za obranu hledala nabíhající Chramostu a Baroše. Nebezpečné situace musel často řešit vyběhnutím gólman Šrom. Největší hrozba však přišla po zpětné přihrávce na Fleišmana, který z 25 metrů vystřelil tvrdě, ovšem vedle.

Pojistku tak domácí přidali až v úvodu druhé půle, kdy Čermák utekl po pravé straně, na malém vápně našel Baroše a ten se hlavou znovu nemýlil. Šlo o jeho pátý gól v ligové sezoně. Když pak šest minut před koncem střídal, tleskal mu vestoje celý stadion včetně fanoušků Baníku, kteří vyvolávali jeho jméno.

Je nám líto, video expirovalo.
Baroš: V Baníku nemají důvod být na mě naštvaní

Ostrava už nevymyslela nic, čím by utkání alespoň zdramatizovala, naopak domácí nevyužili ještě několik nadějných útoků na navýšení skóre. Až v 87. minutě utekl Čermák a završil vítězství Boleslavi třetím gólem.

Fanoušci Baníku prohru neunesli a na cestě ze zápasu začali demolovat interiér autobusu. Policie musela použít donucovací prostředky proti pěti fanouškům, kteří byli posléze předvedeni na služebnu.

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:0 (1:0)

Branky: 14. a 51. Baroš, 87. Čermák. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Caletka. ŽK: Hrubý, Mondek, Kaša (všichni Ostrava). Diváci: 4604.

M. Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Polom, Fleišman - Čermák, Ščuk, Jánoš, Kalabiška (64. Přikryl) - Baroš (84. Klobása), Chramosta (76. Takács). Trenér: K. Jarolím.

Ostrava: Šrom - Sukup, Kaša, Honiš (39. Matěj), Granečný - Mondek, Hrubý, Lásik, Ožvolda (82. De Azevedo), Holzer - O. Šašinka. Trenér: Petržela.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Splnili jsme povinnost, i když jsme měli dost změn v sestavě. Vypořádali jsme se s tím a zápas jsme měli pod kontrolou. Nevzpomínám si, že by Ostrava měla nějakou šanci. Když jsme dali druhou branku, bylo o výsledku rozhodnuto. Výsledek je to povzbudivý do dalších kol a budeme na něj chtít navázat. Milan Baroš odtrénoval celou zimu a dnes odehrál velmi kvalitní utkání. Věřím, že takhle motivovaný bude i do dalších zápasů."

Vlastimil Petržela (trenér Ostravy): "Pro některé naše chlapce to byla srážka s realitou. Takový fotbal si ještě nevyzkoušeli. V juniorce vyhrávali, ale když přijde skutečný dospělý fotbal, tak prohrávají souboje, odpadávají z nich. Prohra byla zasloužená, není co řešit. Všichni si uvědomujeme, že cesta bude dlouhá. Překvapivě naši nejlepší hráči byli ti sedmnáctiletí Šašinka a Granečný, kteří se prali do konce utkání. Víc než prohra mě mrzí, že jsme před domácím zápasem přišli o stopery. Honiš má asi zlomenou kůstku na chodidle a Kaša se vykartoval. Takže příště asi budu muset na stoperu hrát já."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články