Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Baník přišel o Kukece, chorvatský záložník jde do Teplic

Teplice - Baník po letním výprodeji přišel o další důležitou postavu základní sestavy, tentokrát o chorvatského ofenzivního záložníka Davora Kukece. Devětadvacetiletý hráč odchází do Teplic, kde podepsal smlouvu do června 2018.

"Jsme rádi, že se nám povedlo přivést první zimní posilu. Nyní intenzivně pracujeme na dalším posílení kádru," řekl sportovní ředitel Jan Skýpala, který už dříve naznačil, že se Teplice budou snažit získat posilu do útoku.

Devětadvacetiletý odchovanec Dinama Záhřeb strávil v Baníku Ostrava čtyři roky a v lize odehrál 105 utkání, ve kterých vstřelil 20 branek. V této sezoně patřil k nejzkušenějším hráčům posledního týmu tabulky. V minulosti nastupoval i za chorvatskou reprezentaci do 21 let.

"Jedná se o zkušeného hráče, který v Baníku nastupoval pravidelně. Vytvoří konkurenční prostředí v záložní řadě, navíc je levonohý a leváků není nikdy dost. Další předností je jeho výborná technická vybavenost a také univerzálnost, protože může nastoupit na několika postech," vysvětlil jeho angažování trenér David Vavruška.

Kukecovi v Baníku v létě končila smlouva, navíc jeho výkonnost neodpovídala představám vedení klubu, proto se rozhodlo nabídku Teplic přijmout. "Je mi moc smutno a je to těžké po čtyřech letech opustit Baník a všechno tady. Můžu říct, že jsem tady měl nejlepší zážitky ve svojí kariéře, a Baníku za to děkuji," prohlásil Kukec.

Jeho odchod souvisí i s tím, že Baník chce dávat na jaře šanci hlavně mladým odchovancům. "Jak ukázal nejen poslední zápas letošního roku se Spartou, jména jako Martin Honiš, Marek Szotkowski, Dan Ožvolda, Matěj Helešic, Jan Matěj, Arťom Mešaninov, František Chmiel, Ondřej Šašinka a další pomalu, ale jistě zrají fyzicky i osobnostně. Pokud jim i nadále vydrží jejich ambice spojené s pracovitostí, pokorou a loajalitou ke klubu, pak mohou našemu A-týmu přinést tolik potřebné ozdravení," uvedl ostravský klub.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články