Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Olomoucký Malec dvěma góly zajistil Sigmě vítězství nad Slováckem

Olomouc – Olomoucká Sigma zdolala v duelu sousedů v tabulce Slovácko 2:0. Za vítězstvím ligového nováčka nasměroval už ve 4. minutě utkání Tomáš Malec, který přidal i druhý gól v samém závěru utkání, kdy proměnil nařízenou penaltu. Třináctá Sigma tak po 15. kole ztrácí na dvanácté Slovácko pouhé dva body, stále se ale pohybuje nebezpečně blízko pásma sestupu. 

Olomoucký trenér Jílek poslal do základní sestavy uzdraveného Plška a na hrot vysokého Malce. Kouč Slovácka Habanec vyřešil krizi ve stoperské dvojici postavením Rady a místo vykartovaného Šumulikoskiho dostal šanci Daníček. Nesehranost se možná projevila už ve 4. minutě, kdy šla Sigma do vedení.

Vepřek poslal přízemní centr před branku Slovácka, po odrazu si ho našel Tomáš Malec a podél brankáře Heči ho poslal do branky. O pět minut později opět zásoboval pokutové území centrem Vepřek, míč se po teči dostal na zadní tyč na Moulise, jehož střelu si však Heča pohlídal.

Pak se připomenula hostující věž Došek. Chvátal ho našel centrem, ale domácí gólman Buchta byl u pravé tyče po hlavičce forvarda Slovácka včas. Ještě blíž byl hostující útočník gólu v 16. minutě, kdy po obdobné akci těsně minul tyč. 

Vyrovnat mohlo Slovácko ve 37. minutě. Sigma po sérii zaváhání nabídla hostům vymetenou cestu středem obrany a jen skvělý zákrok Buchty proti Havlíkovi ji uchránil od inkasované branky.

Druhý poločas pokračoval vyrovnaným bojem a v 54. minutě došlo k nebezpečné srážce gólmana Buchty s Doškem a na hřiště museli okamžitě doktoři. Zatímco olomoucký brankář po ošetření pokračoval, útočník hostí musel střídat.

Slovácko se bez své ofenzivní opory do zakončení dostat nedokázalo, naopak Sigma hrozila z brejků, které ale vždy skončily nepřesnou finální přihrávkou. Druhý gól tak domácí přidali až v 84. minutě z penalty po zákroku Reinberka na Faltu. Druhý gól v utkání si připsal Malec. 

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0) Branka: 4. a 85. z pen. Malec. Rozhodčí: Kocourek - Paták, Urban. ŽK: Malec, Houska, Navrátil, Hála, Vepřek - Došek, Daníček, Valenta, T. Rada, Reinberk. Diváci: 3568.

Olomouc: M. Buchta - Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek - Moulis (67. Falta), Houska, Plšek (75. Petr), Šindelář, Navrátil (87. Štěpán) - Malec. Trenér: Jílek.
Slovácko: Heča - Chvátal, Břečka, T. Rada, Reinberk - Diviš (46. Hlúpik), Valenta, Havlík, Daníček, Civič (71. Sadílek) - Došek (59. Koné). Trenér: Habanec. 

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Situace byla pro nás složitá, všichni hráči, kteří dostali šanci, to odbojovali. Chtěli jsme hrát agresivně, vysoko a díky tomu jsme dali branku, ale pak jsme neměli kvalitu ve finální fázi. Druhý poločas ovlivnilo zranění Libora Doška, který je pro Slovácko velmi důležitý. Ani jeden tým neměl šanci, my jsme to odbojovali a pojistili to druhou brankou v závěru. Tomáš Malec pracuje velmi dobře v tréninku, dokáže šanci proměnit na tréninku a dokázal to i v zápase. Vzadu jsme byli dnes kompaktní a agresivní, hráli jsme v plném počtu, s defenzívou jsem spokojen."
Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Sigma vstoupila do utkání razantně a nátlakově, hráli tak celý zápas. My jsme to čekali, ale nedokázali jsme na to reagovat, brzy jsme inkasovali. Měli jsme tam dvě dobré hlavy Libora Doška, šanci Marka Havlíka. Ve druhé půli jsme ve středu hřiště Sigmu zastavovali, ale nedokázali jsme dát finální přihrávku. V závěru dala Olomouc druhý gól a zápas rozhodla. My máme z posledních pěti zápasů jeden bod a zbytečně jsme se dostali do problémů a pod obrovský tlak." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články