Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slavia znovu uspěla venku, na Slovácku vyhrála 2:0

Uherské Hradiště - Třináct bodů z posledních pěti venkovních zápasů získali fotbalisté Slavie. Červenobílí zvítězili v Uherském Hradišti nad Slováckem 2:0. Domácí byli v první půlhodině lepší, ale skóre otevřeli Pražané, když se trefil Vukadinovič a Slovácko navíc přišlo o zraněného brankáře Heču. Po přestávce už diktovala tempo utkání Slavia, která ještě navýšila vedení poté, co Zmrhal využil nedorozumění mezi domácími stopery. Slovácko prodloužilo výsledkovou krizi, z posledních čtyř utkání získalo jediný bod.

Utkání Slovácko - Slavia
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Slovácko po předcházející sérii výsledkových nezdarů vsadilo na aktivní útočnou hru. Získalo územní převahu, ze střeleckých pokusů měl nejblíže ke skórování ve 12. minutě Došek, jenž hlavou přehodil brankáře Berkovce, míč se ale odrazil od břevna do pole. Slavia srovnala krok až po půlhodině. Ve 31. minutě po rohovém kopu hlavičku Vukadinoviče s námahou kryl Heča.

O dvě minuty později Mikula našel přízemní přihrávku nabíhajícího Vukadinoviče, který z bezprostřední blízkosti přehodil domácího brankáře a poslal hosty do vedení. Při této akci se navíc po střetu s hráčem Slavie Heča zranil a musel jej vystřídat Daněk. Těsně před koncem poločasu Vukadinovič našel volného Deliho, který hlavičkou netrefil volný roh branky Slovácka.

Po změně stran už diktovala průběh zápasu Slavia. Nejdříve po trestném kopu Jablonského trefil hlavou Škoda břevno, v 58. minutě už však využil nedorozumění domácích stoperů Zmrhal, který získal snadno míč a vstřelil druhou branku.

Slovácko v závěrečných dvaceti minutách zvýšilo útočné úsilí. Nejblíže ke skórování měl dvakrát Došek, který ale ani jednou netrefil branku. Slavia se i dál úspěšně bránila převaze soupeře a v závěru ještě mohl zvýšit náskok Vukadinovič, jehož sólo ale Daněk chytil.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 33. M. Vukadinovič, 58. Zmrhal. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Hock. ŽK: Šumulikoski, Civič (oba Slovácko). Diváci: 4548.

Slovácko: Heča (37. Daněk) - Chvátal, Hofmann (65. Koné), Břečka, Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Havlík, Civič - Došek. Trenér: Habanec.

Slavia: Berkovec - Frydrych, Bílek (75. Švec), Deli, T. Jablonský - Souček, Piták - Mikula, M. Vukadinovič (89. Voltr), Zmrhal (90. Holík) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Naše chyby v obraně se stále opakují, sráží nás. Kvůli nim prohráváme zápasy a inkasujeme spoustu branek. Odráží se to i na naší útočné hře, která není tak razantní. Budeme muset řešit razantně obrannou fázi. Měli jsme přitom dnes dost příležitostí na to, abychom srovnali skóre. Nepovedlo se to však Doškovi ani Havlíkovi. Náš výkon dnes nemohu úplně zatratit. Měli jsme čtyři brankové příležitosti, které jsme nevyužili. Pracujeme pomaleji s míčem. Máme před sebou nyní dva úkoly, kterými jsou zápasy v Olomouci a doma s Teplicemi. Chceme je zvládnout tak, abychom zakončili úspěšně podzimní část ligy."

Dušan Uhrin ml. (Slavia Praha): "Bylo to pro nás velice těžké utkání, Slovácko je v domácím prostředí velmi silné v soubojových situacích. Má také nebezpečné standardní situace. Věděli jsme, co na nás bude soupeř hrát. Kdyby místo břevna dalo Slovácko první gól, tak by zápas vypadal jinak. Jsem spokojen, jak naši hráči utkání zvládli. Obě branky jsme vstřelili při rychlém přechodu do protiútoku. Dobře jsme rozehráli i standardní situace, kdy jsme mohli skórovat. Chtěli jsme tři body a máme je. Venku hrajeme velmi dobře, doma máme ještě velké výkyvy."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články